De eerste keer dat ik een bezoek bracht aan Turkije was ik zeer sceptisch. Als ik aan Turkije denk, dan zie ik de enorme complexen met massatoerisme voor me. De toeristen zitten als sardientjes in appartementen gepropt. Dit is exact het beeld dat ik voor me zie als ik aan Turkije denk.

Een vriendin van mij is Turks en vertelde me dat Turkije toch wel meer te bieden heeft. Hier keek ik nogal sceptisch tegenaan. Maar ik besloot toch de stap te zetten om met mijn vriendin mee te gaan naar Turkije. Het Turkije zonder massatoerisme volgens haar.

De cultuur in Turkije is wel even wennen als je er voor het eerst komt. Het is een samensmelting van Europa en Azië. Vooral in de hoofdstad Istanboel waar we één dag verbleven is dit goed te merken. Mijn Turkse vriendin heeft een auto geregeld en we reden naar een kustplaatsje toe. Op slag vergeet je dan dat je in een ‘massatoerismeland’ als Turkije bent.

authentiek Turkije

In de kustplaatsjes zonder toerisme wordt nog geleefd van de visvangst. Je ziet hier oude mannetjes vertrekken om op een bootje om te gaan vissen. Samen met mijn Turkse vriendin heb ik authentieke visgerechten geproefd.

Zonder enige twijfel besef ik nu dat Turkije nog veel meer te bieden heeft dan alleen massatoerisme. Ik geef je dan ook graag als tip mee om net als ik heb gedaan, zo’n luxe resort over te slaan. Verblijf eens in een authentiek Turks hotel midden in het echte Turkse leven. Maak ook eens een excursie naar de bergen en zie Turkije eens van een compleet andere kant.

Nog een kleine tip die ik je wil meegeven is het drinken van Turkse thee. Vooral in een authentiek dorpje kan je hier genieten van een glas heerlijke Turkse thee. Dit is zeker weten een belevenis die je niet mag missen tijdens je reis naar Turkije.

photo credit

één antwoord

  1. Pieter

    Om de aanvraag voor een visum voor Turkije te kunnen doen, heeft u een reisdocument (een paspoort of een identiteitskaart) nodig die nog tenminste zes maanden geldig is. Deze zes maanden heeft de Turkse overheid als voorwaarde gesteld om in aanmerking te komen voor een visum en voor reizen naar Turkije.
    De aanvraag van zo een elektronisch visum kan uiteraard online via verschillende websites.

    Nadat uw visum voor Turkije is goedgekeurd ontvangt u deze per e-mail. Deze autorisatie dient uitgeprint te worden zodat deze bij aankomst in Turkije aan de Turkse douane getoond kan worden. In het geval dat u niet over een printer beschikt kunt u er voor kiezen uw e-visum per post te ontvangen alleen moet u wel rekening houden met het feit dat er extra verzendtijd ten opzichte van verzending per e-mail bij komt.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.