Dat niet alleen koud weer mensen voor de wintersport naar Oostenrijk brengt, dat ziet Wintertrex ook. Oostenrijk trekt veel families met kinderen in het zomerseizoen. De omgeving is betoverend en dat spreekt zowel ouders als kinderen aan. Dat je meer kunt doen dan alleen wandelen en fietsen, dat weet niet iedereen. Rondom de zomervakantie organiseren campings en hotels bijvoorbeeld tal van activiteiten voor de kinderen. Dan heb je als ouder ook eens echt vakantie! 

Verder kun activiteiten ondernemen met het hele gezin. Denk aan abseilen, paardrijden of zwemmen. Natuurlijk kun je ook met een kano het water op voor een plezierige tocht over de verschillende beekjes die Oostenrijk rijk is. Als je van een actieve vakantie houdt, dan is Oostenrijk een zeer goede bestemming. Ik ga er zelf elk jaar weer naartoe.

vakantie in Oostenrijk

Gebieden die interessant zijn voor een bezoek: Tirol, Salzburgerland en Vorarlberg. Tirol kennen we in Nederland natuurlijk van Antons lied, maar hier is de regio is eigenlijk bekender door de traditionele boerderijen en hotels voor kinderen. Verder tref je in deze regio parken aan met rodelbanen, dierentuinen en amusementsparken met leuke activiteiten voor jong en oud.

Salzburgerland staat bekend om zijn populairste attractie, de Krimml-watervallen, die de hoogste zijn van Europa. Een tweede uitje waar je zeker naartoe moet is het National Park Hohe Tauern. Dit is een zeer oud park waar je de echte Alpen kunt proeven. Vergeet ook niet de grote berg van dit gebied te bezoeken: de Glockner. Deze kun je ook in de winter bezoeken. Voor een skivakantie naar Oostenrijk, kijk je op Wintertrex. Hier vind je met een klein budget voldoende mogelijkheden voor een fijne en avontuurlijke vakantie.

vakantie_in_oostenrijk_2

Een derde bekende regio is Vorarlberg. Deze deelstaat staat vooral bekend om de kunst en cultuur. Je vindt hier bijvoorbeeld verschillende musea: van textielmuseum tot Joods museum en expositieruimte. Je treft hier verder verschillende zwembaden aan, zowel in het wellness- als in het amusementssegment. Als je eenmaal naar Oostenrijk bent geweest, kun je jouw zomervrienden in de winter weer bezoeken. Denk daarom ook eens na over een skivakantie, want dat kan prima in Oostenrijk met de kleintjes.

photo credit 1

photo credit 2