De zomer is begonnen. Officieel gebeurde dit op 21 juni al, maar voor de meesten is het pas zomer als de vrije dagen zijn aangebroken of wanneer die welverdiende vakantie begint. Studenten wachten gespannen af of de tentamens of examens gehaald zijn, en werkende mensen kijken uit naar een paar vrije weken. 

Wat je ook gaat doen, het is eens per jaar voor iedereen zomer. Wij helpen je op weg met vijf top-tips voor de ideale zomer!

Tip 1: Ga eropuit

De één heeft een week vrij, de ander hoeft meerdere weken of zelfs bijna de hele zomer niet te werken. Hoelang je ook vrij bent, ga op stap! Vakantie is iets speciaals waar je goede herinneringen aan over wilt houden.

Er zijn veel manieren waarop je op stap kunt gaan. De meeste mensen gaan graag op vakantie in het binnenland of naar het buitenland. Of je nou jong of oud bent, je houdt altijd unieke herinneringen over aan je vakantie. Helaas heeft niet iedereen het budget om uitgebreid op vakantie te gaan. Maar maak je geen zorgen, want ‘eropuit gaan’ kan nog veel meer betekenissen hebben:

Uitstapjes dichtbij
In de buurt zijn er genoeg leuke dingen om te doen waardoor je ook unieke momenten kunt meemaken en een echt zomergevoel krijgen. We kennen het allemaal wel: een dagje naar het attractiepark, naar het strand, een subtropisch zwembad of naar een onbekende stad.

Het buitenland om de hoek
Wil je graag het idee hebben dat je op vakantie bent in het buitenland? Daar hoef je geen verre vliegreis voor te boeken. België en Duitsland liggen voor de meesten op een paar uur rijden van hun woonplaats, en zijn zelfs goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Een nachtje in een boerderij, hotel of herberg zorgt voor een hoop plezier en geluk!

Vrienden, kennissen of familie
Ook een paar dagen of een weekje logeren bij kennissen, vrienden of familie is een leuke manier om er even lekker uit te zijn. Je bent in een andere omgeving met mensen die je niet elke dag ziet en je hebt veel vrije tijd om dingen in en om het huis te doen.

Een dagje pretpark in de zomer: altijd een succes voor de kinderen

Een dagje pretpark in de zomer: altijd een succes voor de kinderen

Tip 2: Ontspanning

De meeste mensen zullen de zomer associëren met positieve gevoelens. De één met terrasjes en vakantie, de ander met eindelijk weer die goede vriend opzoeken of gewoon lekker uitslapen. Het is belangrijk dat je genoeg ontspant en uitrust van het drukke jaar in de zomer. Dit brengt een hoop voordelen met zich mee:

  • Ontspannen is goed voor lichaam en geest.
  • Door te ontspannen ontlaad je van een drukke tijd die je het hebt gehad, en kun je opladen voor een nieuwe uitdagende periode.
  • Met ontspanning verlaag je de kans op stress. Zo is je lichaam in staat om het meeste te halen uit dagelijkse bezigheden.

Probeer je niet te focussen op je verplichtingen tijdens de vakantie, en geniet!

Tip 3: Shoppen in de zomer

Je kunt in de zomer veel redenen bedenken om te gaan shoppen: het is lekker weer, je hebt spullen nodig voor de vakantie, je bent in een andere stad of je wilt je zomergarderobe weer eens bijwerken. Een paar nuttige shop-tips:

Shop-tip 1: Het klinkt raar, maar ga in de zomer eens op zoek naar winterkleding. Vaak willen winkels van het winterassortiment af, dus kun je je kleren in de uitverkoop kopen.

Shop-tip 2: Ga jij deze zomer naar het strand? Bescherm je smartphone dan tegen krassen met een telefoonhoesje. Zeker als je net eigenaar bent geworden van een duur toestel, zoals een Samsung Galaxy Young zijn er bijvoorbeeld Samsung Galaxy Young hoesjes te vinden. Kijk eens bij het ruime assortiment goedkope telefoonhoesjes voor veel meer hoesjes van andere modellen. Met een kleine investering kun je een hoop ellende besparen.

Shop-tip 3: Ga jij naar het buitenland op vakantie? Bewaar je geld dan en ga een keer lekker een dagje shoppen op je vakantiebestemming. Je vindt daar heel andere spullen, het kan goedkoper zijn en je hebt een leuke dag uit.

Tip 4: Bezoek een leuk feestje

Het is mooi weer, en morgen ben je een dagje vrij. Dat is de ideale combinatie in de zomer die voor iedereen wel eens langskomt. En dan ga je natuurlijk niet thuis zitten. De zomer biedt enorm veel feestjes waarbij er voor jong en oud iets leuks te doen is.

Een muziekfestival trekt vaak veel jongeren aan, maar ook voor mensen die niet zo van harde muziek en dansen houden zijn er ontzettend leuke festivals. Een bierliefhebber kan bijvoorbeeld naar één van de vele bierfestivals en filmliefhebbers kunnen naar een theaterfestival of een filmfestival. Een leuke dag geheel in het thema van wat jij leuk vindt!

Je kunt ook een barbecuefeestje organiseren met vrienden in het park of een avond op het terras. Alle feestjes hebben één ding met elkaar gemeen: er is veel gezelligheid, er zijn veel mensen bij elkaar en er is meestal wel een lekker drankje te krijgen.

Tip 5: Stop niet met sporten

De zomer staat voor een groot deel in het teken van consumeren en ontspanning. Een ijsje hier en een barbecue daar. We willen allemaal genieten, maar ook zo slank en sportief mogelijk blijven. Er zijn naast het verbranden van die overtollige calorieën nog meer redenen om in de zomer door te gaan met sporten.
Als je sport, maak je endorfine aan. Dit stofje zorgt ervoor dat je je gelukkig voelt. Het zal niet voor iedereen aantrekkelijk klinken, maar door je vrije dag te beginnen door een uurtje te sporten haal je het beste uit je dag. Je zit vol energie en je bent vrolijk. En je hebt nog een hele vrije dag voor de boeg!

Een andere reden om ’s zomers te sporten kan zijn dat het lekker is om in het zonnetje buiten te zijn. Nordic walking, hardlopen, racefietsen of mountainbiken zijn goede opties. Kijk ook eens naar outdoor fitnessmogelijkheden bij je in de buurt. Zo kun je sportief blijven door je favoriete oefeningen te doen, en bruin worden op hetzelfde moment!

Ten slotte is sporten naast een gezonde bezigheid ook een sociale activiteit. Heb je vrienden of bekenden die ook graag sporten? Maak er dan een leuke dag van door met een paar mensen een sportieve dag in te plannen.

Er zijn dus genoeg redenen om niet stil te gaan zitten deze zomer. Benut je vrije dagen door wat leuks te gaan doen. Zo kun je er na de zomer weer helemaal fris en opgeladen tegenaan!

photo credit 1

photo credit 2