Hoe werkt het?

Wil je ook graag gaan vakantiebloggen? Leuk! Het is helemaal niet moeilijk. Het enige wat je hoeft te doen, is even een account aanmaken op VakantieBlogger.nl. Wil je geen account aanmaken, maar wel een artikel op VakantieBlogger.nl plaatsen (bijvoorbeeld omdat je als reisorganisatie of aanbieder van accommodaties wilt adverteren?), neem dan even contact op met de Vakantiebloggers!

Aanmelden als Vakantieblogger

Je geeft eenvoudigweg een gebruikersnaam en een e-mailadres op. Daarna sturen we je een wachtwoord waarmee je kunt inloggen! Let op: het kan zijn dat dit mailtje in je spambox belandt! Even goed controleren dus. Nadat je bent ingelogd kun je eventueel je profiel verder aanvullen. Schrijf bijvoorbeeld een korte biografie over jezelf. Deze alinea komt dan onder al jouw artikelen te staan. Hierin kun je vermelden dat je van verre reizen houdt of juist dé expert bent in vakanties dicht bij huis. Je mag het allemaal zelf weten.

De login-omgeving is het standaardsysteem van WordPress. Ook als je WordPress niet kent, is het gemakkelijk om artikelen toe te voegen. Via Berichten > Nieuw bericht voeg je een nieuw artikel toe. Verzin een pakkende titel en schrijf daarna jouw stuk. Je kunt je vakantieblog natuurlijk ook eerst in Kladblok, Teksteditor of een andere tekstverwerker schrijven en daarna in het beheersysteem plakken. Voeg ook een paar ’tags’ toe, zodat je artikelen goed vindbaar tussen de andere vakantieblogs worden. Plaats je artikel in de goede categorie. Gaat het over Italië? Plaats het dan – je raadt het al – in de categorie Italië. Heb je algemene vakantietips? Zet het dan in de categorie Vakantietips. Heb je adviezen voor een goedkope vakantie? Dan kun je het kwijt in de categorie Budgetvakantie. Kun je niet direct een goede categorie voor jouw artikel vinden? Kies dan gewoon de categorie Algemeen. Als het nodig is, kunnen wij altijd nog een categorie voor jouw stuk aanmaken.

In je artikel mag je – als particulier – ook 2 links naar sites van je keuze aanbrengen. Je kunt dit doen omdat je bijvoorbeeld je website wilt promoten. Een link vanuit een vakantieartikel op deze site naar je eigen vakantiesite is zowel goed voor de vindbaarheid van de site als voor het doorsturen van bezoekers. Je kunt zo veel artikelen schrijven als je wilt en in ieder artikel kun je de 2 koppelingen naar je eigen website (of een website van derden) aanbrengen.

Verdien geld met je vakantieblogs!

Alsof dat nog niet interessant genoeg is, kun je ook nog geld verdienen met jouw blogs. Hoe? Ook dat is heel eenvoudig. In je gebruikersprofiel (de WordPress-omgeving) tref je een kopje Dashboard aan. Onderdeel van het Dashboard is het kopje Mijn Google AdSense-code. Google AdSense is het advertentieprogramma voor uitgevers. Ook jij kunt hier een account aanmaken. Wanneer je een account hebt aangemaakt, krijg je een unieke Uitgevers-ID. Deze code kun je invoeren onder het kopje Mijn Google AdSense-code. Wanneer je dit doet, wordt een banner onder je artikel weergegeven. In deze banner verschijnen relevante Google Ads. Als geïnteresseerden hier op klikken, betaalt de adverteerders ons een beetje geld per klik. Maar het mooiste nieuws is: 75% van deze inkomsten zijn voor jou! Hoe meer artikelen je plaatst, hoe meer je kunt verdienen! Zonder dat je zelf een website hoeft te beheren of te onderhouden. Zo kun je een mooi zakcentje aan je vakantie-ervaringen overhouden.

Richtlijnen voor het plaatsen van artikelen

Natuurlijk moeten de door jou geplaatste blogs wel aan een paar voorwaarden voldoen. Die voorwaarden zijn echter eenvoudig en voor iedereen te begrijpen:

  • Racistische, haatdragende en pornografische teksten zijn niet toegestaan. Dergelijke artikelen worden direct verwijderd.
  • Je artikel moet zorgvuldig geschreven zijn, met een goede opbouw en aandacht voor spelling en grammatica.
  • Je artikel mag je eigen website of andere websites promoten, maar mag niet ronduit commercieel zijn. Voor het plaatsen van commerciële artikelen hebben we speciale gesponsorde artikelen. Neem hiervoor contact met ons op.
  • Je artikel dient minimaal 300 woorden lang te zijn en mag niet ook al op een andere plek op internet gepubliceerd zijn. Hoe langer je artikel is, hoe beter de advertenties erop af kunnen worden gestemd. Schroom dus niet om ook langere artikelen te plaatsen.
  • Gebruik tussenkopjes en een alinea-indeling om je tekst leesbaar te houden! Hele lappen tekst zonder onderbreking zijn moeilijk te lezen van het beeldscherm.
  • Heb je beeld- of videomateriaal? Mooi! Dat kan je artikel flink verlevendigen. Voeg je afbeeldingen en YouTube-video’s gerust toe aan je artikel.
  • VakantieBlogger.nl behoudt zich het recht voor je artikelen aan te passen, in te korten, uit te breiden of te verbeteren. Ook kunnen we je artikelen wanneer we het niet passend vinden zonder opgaaf van redenen van de site verwijderen.

Deel nu jouw vakantie-ervaringen!

Goed, het is tijd om te beginnen! Maak nu een account aan en plaats meteen jouw eerste artikel! Heb je nog vragen, dan kun je ons altijd om advies vragen!