Florence is een mooie sfeervolle renaissancestad. Het is niet heel erg groot en in een weekend heb je een groot deel gezien. Tijdens onze vakantie hebben wij een ronde door Florence gelopen waarmee we in één dag verschillende grote bezienswaardigheden hebben gezien.

Ponte Vecchio

Onze wandeling begint bij Ponte Vecchio. Er zijn verschillende bruggen waarmee je de Arno over kunt steken, maar Ponte Vecchio is de bekendste en verreweg de mooiste. Op deze brug heb je verschillende winkels, voornamelijk juweliers. Boven Ponte Vecchio heb je een aparte gang, Corridoio Vasariano. Deze doorgang is gebouwd voor de familie de Medici, één van de rijkste families uit Florence in de Renaissance tijd. Dankzij deze gang, hoefde ze niet langs het gewone volk als ze de rivier wilde oversteken.

Ponte Vecchio is niet alleen een mooie brug om overheen te lopen, ook van een afstand zorgt hij voor een mooi zicht.

Palazzo Pitti en de Boboli-tuinen

Na een wandeling over Ponte Vecchio gaan we naar Palazzo Pitti. Hier kun je verschillende tickets kopen voor niet alleen de verschillende musea die gevestigd zijn in Palazzo Pitti , maar ook voor de Boboli tuinen.

Er zijn verschillende fonteinen, beelden en bijgebouwen in de Boboli tuinen. Alles bij elkaar zijn de Boboli tuinen de mooiste en grootste van Florence.

Galerie Uffizi

Om de Arno over te steken kun je een willekeurige andere brug kiezen, maar je zou ook weer voor de Ponte Vecchio kunnen gaan.

De volgende stop is galerie Uffizi. Op het binnenplein zijn verschillende kunstenaars aan het werk. In galerie Uffizi zelf is één van de belangrijkste en oudste kunstmusea ter wereld gevestigd. Via het binnenplein is een doorgang naar Palazzo Vecchio.

Palazzo Vecchio

Voor Palazzo Vecchio vind je een replica van David. Dit beeld is gemaakt door Michelangelo. Vroeger stond hij buiten, maar omdat het weer dit beeld teveel beschadigde werd hij binnen geplaatst. Ook al is het een replica, hij is net zo indrukwekkend als het origineel (deze is te vinden in de Accademia).

Santa Croce

Misschien is het gerichter om na Palazzo Vecchio door te gaan naar de Duomo, toch zou het zonde zijn om deze kerk over te slaan. Met een kleine omweg ben je er.

Santa Croce is bekend vanwege de praalgraven van beroemde mensen, zoals Galileo en Michelangelo.

Duomo

Onze tocht eindigt bij de Duomo. Met de Duomo wordt de koepel van de Basilica di Santa Maria del Fiore bedoeld. Men gebruikt deze benaming vaak voor de hele basiliek. De Duomo is kenmerkend voor het straatbeeld van Florence.

Bij de basiliek is een grote klokkentoren en een doopkapel. Er zijn verschillende gezellige terrasjes rondom de Duomo.