Op een gegeven moment heb je het helemaal gehad met de winter. Vooral als het gaat regenen en de wolken depressief grijs zijn. Ik had zo’n moment terwijl het pas net december was in Nederland. Op dat moment had ik nog een hele winter te gaan en zag ik het niet meer zitten. Ik kreeg de tip om er even lekker tussenuit te gaan. De plek met de meeste zonuren per jaar is Lesbos. Makkelijke keuze dus!

Lesbos ligt in Griekenland en klinkt als de perfecte plek voor een ‘heimwee naar de zon’-vakantie. Niet veel later vond ik een prachtige aanbieding. Voor slechts vierhonderd euro vlieg ik acht dagen naar Lesbos. Het mooiste was een prachtig 4 sterren hotel met een zwembad en uitzicht op de zee. Ondanks de tijd van het jaar was de temperatuur bij aankomst 19 graden. De lucht is strakblauw en dit is precies wat ik nodig heb voor een winterdip.

Sigri

Bij aankomst op Lesbos heb ik direct een auto gehuurd. Een auto is handig als je het eiland wilt verkennen. Ik was direct onder de indruk van Sigri. Sigri is een woud dat ooit is overspoeld door een vulkaan. Het resultaat is versteende bomen op het eiland Lesbos. De bomen zijn miljoenen jaren oud.

vakantie lesbos griekenland 1

Geen massatoerisme op Lesbos

Doordat ik buiten het hoogseizoen ben gegaan kon ik heerlijk genieten van het authentieke Lesbos. Er is geen massatoerisme en het uitgaansleven is dit keer niet toeristisch, maar echt Grieks. Dit is een groot verschil vergeleken met Lesbos in het hoogseizoen.

Molivos

Nog een indrukwekkend moment tijdens mijn vakantie was een bezoek aan Molivos. Dit is een prachtige stad waar ik steeds weer iets nieuws ontdek. Het dorpsaanzicht is beschermd, heb ik me laten vertellen en dat is zeker weten te zien in de prachtige stad Molivos. Ik kreeg direct weer zin om uit mijn winterdip te komen.