Griekenland is een erg populaire vakantiebestemming. Genieten van de vele stranden en de mooie blauwe zee. Of ontdek het prachtige landschap van dit land met alle oudheid die hier nog te vinden is. Kortom, boek een vakantie all inclusive Griekenland en je zult niet teleurgesteld raken.

Informatie over Griekenland

Griekenland ligt in het zuiden van Europa. Het land Griekenland bestaat uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland samen met vele eilanden. De grootste eilanden die tot Griekenland behoren zijn Rhodos, Kreta, Lesbos en Euboea. In totaal behoren er zo’n 3000 eilanden tot Griekenland. Griekenland heeft bijna 11 miljoen inwoners. Meer dan de helft van de inwoners heeft als religie de Grieks-orthodoxe Kerk. De hoofdstad van Griekenland is Athene. De officiële taal die hier gesproken wordt is Grieks. Het klimaat dat Griekenland heeft is mediterraan. De zomers zijn hier warm en de winters zijn mild. De natuur in Griekenland is erg divers. Heuvels, rotspartijen, maar ook vlakke gebieden met vele pijnboombossen zijn hier allemaal te vinden.

Bezienswaardigheden in Griekenland

Tijdens de vakantie Griekenland kan er veel van dit mooie land worden gezien. Griekenland heeft dan ook vele bezienswaardigheden. De Akropolis van Athene is hier een voorbeeld van. Dit is een tafelberg in de hoofdstad van Griekenland. Andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, zijn onder andere de tempel van Apollo Epicurius, de berg Athos en de archeologische plaats Delphi. Ook het Meteora klooster is de moeite waard om te bezoeken. Griekenland kent ook een aantal nationale parken, die echte trekpleisters zijn voor toeristen. De nationale parken zijn beschermde natuurgebieden en kunnen blijven bestaan door de inkomsten van toeristen.

All inclusive vakantie Griekenland

De meeste vakanties Griekenland worden geboekt in de vorm van een all inclusive vakantie. Bij deze formule zijn de maaltijden en dranken inbegrepen. Wel zijn de dranken vaak op gezette tijden te verkrijgen. Bij deze vorm van vakantie kan er gebruik worden gemaakt van alle faciliteiten die het hotel aanbiedt.

photo credit