Je hebt misschien al langer gedroomd over een eigen vakantieplekje en toen je de kreet ‘chalet te koop’ tegenkwam op internet heb je eindelijk je stoute schoenen aangetrokken en ben je gaan kijken. En nu mag je jezelf de trotse bezitter noemen van een prachtig vakantiechalet. Nu de inrichting nog voor je eigen paradijsje. 

Favoriete kleuren

Jouw chalet moet natuurlijk in de eerste plaats passen bij jouw smaak. Kies dan ook voor de kleuren die jou het gelukkigst maken. Trek je niets aan van wat anderen ervan denken. Natuurlijk is het leuk om er een zonnig geheel van te maken met bijvoorbeeld een tropische uitstraling, maar als je liever gewoon voor grijstinten kiest is dat ook helemaal goed! Als jij er maar gelukkig mee bent! Wat wel verstandig is, is te kiezen voor slimme kleuren. Donkere en warme kleuren zullen de ruimte kleiner laten lijken, terwijl lichte, koele kleuren juist zorgen voor een ruimtelijk effect.

Opbergruimte is belangrijk

Niets is vervelender dan je spullen niet kwijt kunnen. Zorg voor slimme opbergers, zodat je zoveel mogelijk ruimte houdt in je chalet en toch alles netjes kunt opruimen. Het is heel vervelend om steeds tegen hopen kleren en koffers aan te moeten kijken, om maar iets te noemen. Ook voor je servies en pannen en dergelijke zorg je voor genoeg kastruimte.

Tweedehands kan een prima optie zijn

Je hebt misschien nog hoofdbrekens waar je nu je inrichting van moet betalen, want een chalet kost immers ook geld. Snuffel eens rond op internet of gewoon bij de kringloop. Er wordt zoveel ontzettend mooie spullen gewoon weer weggedaan, en daar kan jij prima je chalet mee inrichten. Eventueel een likje verf in jouw favoriete kleur er overheen en je hebt een prachtig geheel voor een stuk minder geld.

Even nadenken

Kies voor een slimme inrichting. Bijvoorbeeld voor banken die bij bezoek gewoon dienst kunnen doen als bed en waaronder opbergruimte zit! Kies een eettafel die je kunt inklappen en zo minder ruimte inneemt. Wil je werken in je chalet? Kies een bureau met opklapbaar werkblad. En handige zitzakken nemen minder plek in dan een grote fauteuil, maar zitten zeker voor de jeugd minstens net zo lekker. En kunnen ook nog eens gewoon meegenomen worden naar buiten!

Verhuren

Ga je je chalet verhuren? Hou daar rekening mee. Zet dus geen dierbare spullen in je vakantiestulpje en kies voor mooie, degelijke spullen die niet idioot duur waren. De kans op schade of zelfs kwijtraken is immers veel groter dan als je alleen zelf er gebruik van maakt.