Elk jaar gaan we met hond op vakantie naar Frankrijk. Frankrijk is het vakantieland bij uitstek (vinden wij). Elke ochtend ontbijten met een stokbroodje met een Frans kaasje en ’s avonds genieten van de Franse keuken. Echt, Frankrijk is veruit ons favoriete vakantieland.

Voorheen gingen we altijd met de auto en camper en reden we naar Frankrijk maar tegenwoordig is dat niet meer haalbaar vanwege onze leeftijd. We zoeken het nu nog wel in Frankrijk maar iets dichter bij huis en in een vakantiehuis. Op de website van Vakantiehuizen Frankrijk vind je een mooi overzicht van alle vakantiehuizen van verschillende touroperators.

Enfin, we zijn net weer thuis van twee weken Normandië. We hebben een heerlijke vakantie gehad. De hond heeft zich dagen vermaakt op de stranden van Normandië. We hebben natuurlijk ook Mont-Saint-Michel bezocht. Een indrukwekkend rotsachtig schiereilandje met een abdij. Zeker een aanrader.

We zijn ook naar Normandië gegaan omdat we een keer een beeld wilden krijgen van de landingsplaatsstranden van de geallieerde invasie (D-Day). Als je een beetje weet wat hier zo’n 70 jaar geleden allemaal is gebeurd dan is dit een indrukwekkende ervaring. Dus, zeker ook een aanrader.

Alhoewel de authentieke stranden van Normandië geweldig zijn vinden wij het binnenland van Normandië zo mogelijk nog mooier. Het lichtgekleurde en glooiende landschap ligt er vredig bij. We zijn een aantal keer met de auto het binnenland ingereden. Alleen de autorit vonden we al geweldig. De dorpjes en stadjes zijn ook gezellig. Onze tip: bezoek zeker niet alleen de kust, maar trek er af en toe ook op uit in het binnenland.

photo credit