De zomervakantie staat weer voor de deur kamperen in Frankrijk, zonnebaden aan de Spaanse costa’s of lekker weg in Nederland. Voordat je op vakantie kunt gaan moeten er veel dingen worden uitgezocht. Mobiele provider Simyo heeft een aantal handige apps op een rijtje gezet die op vakantie goed van pas kunnen komen.

Door je smartphone of tablet mee te nemen op reis kun je met handige apps vluchten zoeken, het weer checken, navigeren, enzovoorts. En daarom is het des te leuker om je mobiele apparaat mee te nemen op reis. We zochten de allerleukste apps voor je uit, zowel voor Android als iOS.

Here – navigatie app

Here is een gratis navigatie-app. Het voordeel van Here is dat je vooraf gratis de wegenkaarten kunt downloaden van je vakantieland. Door het gebruik van deze app gebruik je tijdens het navigeren geen data en raak je de weg niet kwijt. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Rechten als reiziger

Als je aan het reizen bent kunnen er altijd dingen gebeuren die vervelend zijn. Denk bijvoorbeeld aan vluchten die worden geannuleerd. De Europese Unie heeft een app ontwikkeld die reizigers informeert over de rechten die zij hebben. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Wifi Finder

Deze app weet – wereldwijd – waar alle openbare wifi-plekken zijn. Download de database wel voordat je op vakantie gaat, zodat je op vakantie niet alsnog data hoeft te verbruiken om te zien waar openbare netwerken zijn. Als de database eenmaal is gedownload kun je offline alle openbare wifi-netwerken zoeken. Let wel op dat openbare netwerken niet altijd veilige netwerken zijn! De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Tripadvisor offline City Guides

Ben je in een vreemde stad en heb je geen idee waar je lekker kunt eten of goedkoop kunt overnachten? De Tripadvisor-app geeft een overzicht van de beste restaurants, goedkoopste hotels en mooiste bezienswaardigheden in de door jou geselecteerde stad. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Download wel vooraf de informatie van de stad waar je heen gaat, ook weer om onnodige kosten voor dataverbruik te besparen.

Meer weten? Op ons blog hebben we nog een handige aantal tips over hoe je de telefoonrekening op vakantie zo laag mogelijk kunt houden. Alvast een fijne vakantie gewenst!

photo credit