Benieuwd naar de mooiste stranden van Kroatië, waar je heerlijk tot rust kunt komen en kunt genieten van zowel de prachtige natuur als de zon, de zee en het zand? Wij zetten vier prachtige stranden voor je op een rij, die stuk voor stuk behoren tot de mooiste stukjes strand van het land.

Drazica Beach in Biograd

Drazica Beach in Biograd behoort absoluut tot de kroonjuwelen van Kroatië. Het is een strand aan de Adriatische kust, met een schilderachtig stadje op een schiereiland. Dankzij de rijken plantengroei is zelfs de winkelstraat er mooi groen. Bovendien kom je er weinig verkeer tegen, terwijl er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Het strand van Biograd heeft wc’s en douches, net als diverse eetgelegenheden, strandwachten en faciliteiten voor mindervaliden. Wat dat betreft behoort Drazica Beach in Biograd met recht tot de mooiste stranden van Kroatië.

Banje Beach in Dubrovnik

Ook Banje Beach in Dubrovnik vormt een uitstekende keuze. Het behoort niet alleen tot de mooiste stranden van Kroatië, het is daarnaast een van de meest populaire stranden van het land. Je hebt er mooi uitzicht op de oude stad en je kunt er rekenen op diverse luxe hotels. Verder vind je er een chic restaurant, diverse cafés en bars in de omgeving en een East West Beach Club. Banje Beach staat bekend om het upper class publiek, op het water kun je er gebruik maken van de bekende bananenboot, speedboten en natuurlijk jetski’s om er met hoge snelheid over het water te scheren.

Brela Beach in Brela

Brela Beach in Brela ligt ten zuiden van Split en staat bekend om het witte, kiezelachtige zand. Daarnaast vind je er vijgbomen en olijfbosjes, wat zorgt voor een haast tropisch karakter. Het tijdschrift Forbes plaatste dit strand in de top 20 stranden van de wereld. Met name Punta Rata is lang en uitgerekt en voorzien van diverse restaurants en koffiehuizen. Vanaf 30 juni tot en met 1 september zijn er overdag strandwachten aanwezig. Je kunt Brela Beach in Brela bereiken via wandelpaden in het oosten en westen, of een bosweg vanuit het noorden.

Zlatni Rat Beach op Brac Island

Tenslotte behoort ook Zlatni Rat Beach tot de mooiste stranden van Kroatië, het strand ligt op Brac Island. Het is een van de meest spectaculaire stranden, die we ook wel kennen als Golden Horn Beach. Het strand is meer dan 500 meter land en heeft de vorm van een uitgerekte tong. Tot de faciliteiten behoren bijvoorbeeld restaurants en cafés, maar ook roeiboten, jetski’s en bananenboten. Je vindt er verder scholen voor windsurfen en duiken, net als voor beachvolleybal. Wat dat betreft behoort Zlatni Rat Beach met recht tot de mooiste stranden van Kroatië, waar je kunt rekenen op een groot aantal faciliteiten.

Zin in een strandvakantie naar Kroatië gekregen? Waar wacht je nog op! Kijk snel op de pagina Reizen.

Foto: Wikimedia