Porec in Istrië is een van de populairste bestemmingen in Kroatië. Dit schilderachtige kuststadje weet jaarlijks meer dan 400.000 toeristen te trekken. Er zijn mooiere steden in Kroatië, maar Porec biedt eigenlijk alles wat je zoekt in een vakantie op korte afstand van elkaar: nachtleven, stranden, uitjes voor de hele familie, goede accommodaties, sportmogelijkheden en veel meer.

Om je te inspireren voor je komende vakantie in Kroatië (en misschien wel in Porec) geven we je hier 5 hartstikke gave activiteiten om te doen in Porec.

1. De Ski Lift

Nee, dit is geen wintersport, maar watersport. Als je van actieve sporten houdt, dan moet je hier zijn. Meer dan 700 meter aan kabelbaan om te wakeboarden en te waterskiën. Een waar waterparadijs. Ski Lift bevindt zich in het Zelena Laguna Resort.

2. Mountainbiken

Hou je van mountainbiken? Huur dan fietsen (of neem die van jezelf mee) en ga lekker los op de vele mtb-trails rondom Porec. De makkelijkste en populairste route is die van Porec langs de kust naar het Zelena Laguna Resort, waar je kunt waterskiën en wakeboarden. Maar ook gevorderde mtb’ers die meer uitdaging zoeken vinden prachtige routes in de vrije natuur.

3. Wijn proeven

Natuurlijk ga je wijn proeven! Je bent tenslotte in het Middellandse Zeegebied en de lekkerste wijnen komen uit deze contreien. Rondom Porec heb je genoeg mogelijkheden om heerlijke wijnen te proeven met een lekker olijfje en een kaasje erbij. Een proeverij hoeft niet meer dan een paar euro per persoon te kosten.

4. De stranden

Je komt niet voor niets naar een kustplaats aan de Middellandse Zee, toch? Porec beschikt over vele stranden. De populairste zijn Pical, Brulo, Porto Busola en – daar is-ie weer – het Zelena Laguna Resort. Er zijn veel rotsstrandjes, maar er zijn ook aangelegde zandstranden te vinden. Natuurlijk zijn er ook genoeg strandtenten, restaurants en acitiviteiten in en rondom het water.

5. De oude stad

De oude stad van Porec ligt op een klein schiereiland, omgeven door de zee. Porec heeft tot op de dag van vandaag nog steeds de symmetrische plattegrond van een Romeinse stad. De Eufrasiusbasiliek is in de zesde eeuw gebouwd en is opgenomen op de lijst met Werelderfgoed van UNESCO. Maar er zijn veel meer oude gebouwen te vinden, zoals het Raadhuis van Istrië.

Zin om naar Porec te gaan? Op de pagina Reizen vind je de aanbieders van reizen naar Porec in Kroatië!