De afgelopen jaren hadden mijn vriendin en ik het vaak over waar we graag naar toe zouden gaan. Athene kwam daarbij vaak voorbij. Ondanks dat de Griekse hoofdstad bekend staat als een vieze stad, valt er genoeg schoons te ontdekken. Zelf hebben we helaas een steentje bijgedragen aan de vervuiling, want we zijn er naar toe gegaan met een oude tweedehands auto die we speciaal voor de reis hadden aangeschaft.

Het uitzoeken van een occasion is niet altijd even makkelijk, vooral als je weet dat je er ruim 4.000 kilometer mee moet gaan rijden. Je wilt toch het liefst dat de reis zonder autopech verloopt. Uiteindelijk besloten we te gaan voor een tweedehands Volkswagen Golf, omdat het aanbod van deze auto’s zo groot is dat er genoeg te kiezen valt.

Toen we eenmaal onze nieuwe aanwinst binnen hadden, was het tijd om op weg te gaan. Ik zal jullie niet vermoeien met alle details van onze reis, maar in principe verliep deze vlekkeloos, en kwamen we na drie dagen aan in Athene. Ik deel graag enkele hoogtepunten van onze vakantie met jullie.

akrpolisAkropolis

Niet te missen uiteraard. We gingen meteen naar de Akropolis op de eerste dag van ons verblijf. Ik kan je zeggen dat het uitzicht inderdaad zo mooi is als wordt beloofd. Uiteraard is niet alles meer intact, maar de overblijfselen laten duidelijk zien hoe mooi het toentertijd geweest moet zijn op deze heuvel.

Strand

Ja, je verwacht het misschien niet, maar Athene heeft ook een strand waar je prima op kunt liggen. Het strand is natuurlijk niet zo mooi als op een van de Griekse eilanden, maar de zee zorgt wel voor verkwikking. Voor de zekerheid gingen we na het zwemmen wel goed douchen. Mocht je dit toch niet aanspreken: je kan altijd op een boot stappen naar een nabijgelegen eiland, voor een schoner strand en een schonere zee.

Het oude Olympisch stadion

Ooit eindigde hier de marathon en werden hier de eerste moderne Olympische Spelen georganiseerd. Nadat dit gebied eind 19de eeuw werd opgegraven, is het gerestaureerd. Nu geeft het wel een idee van hoe het er in de oudheid aan toe moet zijn gegaan. Tegenwoordig worden er geen wedstrijden meer gehouden, die vinden in het nieuwe Olympisch stadion plaats.

De reis was echt de moeite waard, en gelukkig hield onze tweedehands Volkswagen Golf stand. We hebben ‘m meteen weer verkocht, met maar met een klein verlies. Ik kan in ieder geval Athene aan iedereen aanbevelen, wellicht help je met je uitgaven zelfs de Grieken nog een beetje uit de crisis 🙂