Wat is er te zien op de Vakantiebeurs in Utrecht? Hier vind je alle informatie over de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs en wat je er voor leuke activiteiten kunt doen. Er zijn veel activiteiten te doen op de Jaarbeurs. Het is niet alleen leuk om meer te weten te komen over de verschillende landen, maar er zijn ook genoeg leuke activiteiten te doen. Ga de wereldmarkt af en proef alle verschillende hapjes of ga alle stands af op zoek naar de perfecte locatie voor jouw vakantie. Bij de mainstage worden ook genoeg optredens gegeven van zowel zangers als gastsprekers. In dit artikel lees je wat onze ervaring was en wat je er kunt doen!

Vakantiebeurs in Utrecht

Wat is er te doen op de Vakantiebeurs?

Proef alle hapjes en drankjes van over de wereld

Op de vakantiebeurs zijn veel verschillende kraampjes die allemaal een ander land vertegenwoordigen. Proef en ruik alle verschillende culturen en traditionele gerechten. Je kunt hier niet alleen eten vinden, maar ook kleren, tassen, zeepjes en nog veel meer. Leuk om door heen te lopen en te kijken wat er te vinden is. Als je wat wilt eten zijn er genoeg stands en terrassen. Zo is er een wafel-, loempia-, maar ook Duitse stand. Heerlijk voor een lekker broodje braadworst of een apfelstrudel. Er zijn nog veel meer lekkere eettentjes dus loop zeker een rondje en kijk wat ze allemaal hebben. Er zijn daarnaast ook verschillende bars waar je in het thema van het land een drankje kan drinken.

Wereldmarkt kraampjes

Actieve activiteiten op de Vakantiebeurs

Op de Jaarbeurs zijn er genoeg leuke dingen om te doen. Zo is er een kleine schaatstring waar je een rondje kunt schaatsen. Of probeer zo lang mogelijk te zitten op de rodeostier. Daarnaast is er ook nog een klimbos aanwezig waar je op hoogtes van ongeveer 7 meter een parcours kunt afleggen. Klauter door de touwen en over de houten latten om veilig naar de andere kant te komen. Er is genoeg te doen en ook voor iedereen wat anders.

Luister naar de artiesten of sprekers

De hele week lang komen er verschillende artiesten en sprekers langs. Bekijk hun optreden of leer meer over een bepaald land. Voor zowel voor kinderen als volwassenen erg leuk en leerzaam. Door de hele Vakantiebeurs heen zijn er verschillende theaters waar voorstellingen en presentaties gehouden worden. Leer meer over een rondreis door Amerika of over het eiland Curaçao. Kijk op de website van de Vakantiebeurs voor de actuele tijden en dagen van de optredens en presentaties. 

Bekijk hier het programma van de Vakantiebeurs

Optredens op de Vakantiebeurs

Maak foto’s op de Vakantiebeurs

Stop ook zeker bij een van de Photobooths om wat leuke foto’s te maken. Door de hele Vakantiebeurs heen zijn er verschillende Photobooths met andere achtergronden. Loop een hokje in of ga staan voor de muur en poseren maar. De foto’s worden meteen uitgeprint en je kan ze ook nog eens naar je email sturen. Pak ook de attributen die erbij liggen om de foto nog leuker te maken!

Hoe kom je bij de Vakantiebeurs in Utrecht?

Om bij de Vakantiebeurs in Utrecht te komen, is reizen met het openbaar vervoer het makkelijkst. De Jaarbeurs zit namelijk naast het Centraal Station van Utrecht. Op het station moet je de borden Jaarbeurs volgen en dan ben je met vijf minuten lopen bij de ingang. Als je met de auto komt, kan je alleen nog bij parkeerterreinen P4 en P+R in de buurt parkeren. Vanwege woningbouw zijn parkeerterreinen P1 en P3 niet meer beschikbaar. Ook zijn er genoeg hotels in de buurt voor als je van ver moet komen.

Al met al is de Vakantiebeurs bij Jaarbeurs Utrecht zeker een aanrader om heen te gaan. Je kan hier inspiratie opdoen, nieuwe landen ontdekken en gewoon leuke activiteiten doen. De leuke optredens en het lekkere eten maken het zeker de moeite waard om langs te gaan!