Reis je binnenkort naar Dubrovnik en ben je op zoek naar de leukste 5 dingen om te doen, of denk je na over een stedentrip? Dubrovnik is een prachtige stad, waar je bovendien een aantal heerlijke activiteiten kunt ondernemen.

Stadsmuren van Dubrovnik

Wil je de stad goed leren kennen? Maak dan een wandeling langs en door de stadsmuren van Dubrovnik, die nog altijd in goede staat verkeren. Het gaat om spectaculaire stadsmuren, die behoren tot de absolute faam van de stad. Het is de historie die erin schuil gaat die er samen met het imposante karakter voor zorgt dat de stadsmuren van Dubrovnik behoren tot de top 5 dingen om te doen in deze stad in Kroatië.

Kabelbaan in Dubrovnik

Zoek je het aan de andere kant liever hogerop, voor een prachtig uitzicht over de stad en een eerste kennismaking? Maak dan een ritje met de kabelbaan in Dubrovnik, die ervoor zorgt dat je tevens prachtig over de kust uit kunt kijken. Je gaat in slechts een paar minuten omhoog, waar je geniet van het bijzondere uitzicht. Houd er rekening mee dat het met name bij sterke wind en onweer niet mogelijk is om gebruik te maken van de kabelbaan, dus probeer de weerberichten vooraf goed in de gaten te houden.

Rector’s Palace

Verder behoort bijvoorbeeld Rector’s Palace tot de top 5 dingen om te doen in Dubrovnik, het is een kasteel uit de 15de eeuw. Het was de verblijfplaats van de destijds gekozen rector van de stad, vandaag de dag is het vooral een prachtig bouwwerk met een gotische stijl, samen met elementen uit de Renaissance.

Kajakken en snorkelen

Houd je van actieve dingen om te doen in Dubrovnik? Dan kun je er zee-kajakken en snorkelen. Je vertrekt in een kleine groep met andere toeristen, samen gaan jullie er op zoek naar de prachtige vissen voor de kust, of kajakken jullie de zee op om het water te trotseren. Het water voor de kust is er voldoende rust om goed te kunnen kajakken, dankzij het zeer heldere water kun je zelfs van bovenaf diverse vissen spotten.

Cathedral of the Assumption

Tenslotte behoort de Cathedral of the Assumption tot de top 5 dingen om te doen in Dubrovnik. Het is een basiliek die stamt uit de 7de eeuw, waarmee het behoort tot de oudste bouwwerken uit de omgeving.  De originele kathedraal was overigens een stuk kleiner, er heeft in de 12de eeuw een flinke uitbreiding plaatsgevonden. In 1667 werd het geheel verwoest door een aardbeving, daarna is de kathedraal in Dubrovnik weer opnieuw opgebouwd.

Foto: Wikimedia