Australië, een land van zo’n 7,7 miljoen vierkante kilometer en 23 miljoen inwoners heeft veel te bieden voor de reizigers onder ons. Een perfecte vakantiebestemming, of het nu voor de backpacker, een stage, zonaanbidder of ski fanaat is. Het land biedt namelijk de mogelijkheid heerlijk rond te reizen langs fantastische steden als Sydney, Canberra of Melbourne, maar je kunt ook heerlijk luieren op bijvoorbeeld Tasmanië. Daarnaast is wintersport mogelijk in New South Wales. Met 40 pistes en twaalf liften een ideaal skigebied. In dit artikel een toelichting op diverse fantastische plekken in Australië.

Geweldig Melbourne

Deze stad in het zuiden van Australië is levendig en voortdurend in beweging. Van het strand van St. Kilda tot de wijk Thomastown, de stad leeft. In Melbourne kun je geweldig shoppen, voor zowel de grote als kleine portemonnee is hier altijd iets vindbaar. Welke plekken in Melbourne moet je echt bezocht hebben? Dat is natuurlijk Federation Square, een bruisend plein met veel theaters, bars en winkels. Ook is de architectuur is hier geweldig.

Naast dit plein zou je ook de St. Paul’s Cathedral, Queen Victoria Market en het strand van St. Kilda zeker moeten bezoeken!

Op naar het westelijke Perth

Vanuit Melbourne is het ruim vier uur vliegen naar het westelijke Perth. Deze miljoenenstad (1,7 miljoen inwoners) ligt erg afgelegen aan de Swan River. Deze rivier doorkruist de gehele stad. Perth heeft veel te bieden en activiteiten die je zeker moet ondernemen zijn: een bezoek brengen aan Rottnest Island, dit eiland ligt twintig kilometer voor de kust en het lijkt alsof je hier terug in de tijd gaat. In het grootste dorp van het eiland staan huisjes die dateren uit halverwege 1800. Kamperen kan hier perfect! Het eiland biedt daarnaast geweldige afgelegen stranden, wilde dieren, een fantastische natuur en is een goede mogelijkheid om te gaan duiken.

Naast dit eiland biedt Perth je onder andere ook nog de Swan Bells Toren met prachtig uitzicht over de stad, het grote Kings Park en een mooie Zoo.

Noordelijk Australië

Na een 3,5 uur durende vlucht vanuit Perth ben je in Darwin. Darwin is voor Australische begrippen een kleine stad, het heeft zo’n 125.000 inwoners. Deze ‘kleine’ stad staat bom van de gezelligheid én warmte. Naar Darwin gaan de meeste mensen voor de nationale parken in de nabije omgeving. De bekendste zijn Litchfield en Kakadu.

Litchfield National Park is zo’n 650 vierkante kilometer groot en ligt ten zuiden van Darwin. Het park heeft drie grote watervallen, met elk zwemwater onder de waterval. Pas wel op voor krokodillen!

Kakadu National Park is het grootste nationale park van Australië. Vol met regenwoud, prachtige gebieden en de echte Aboriginal-cultuur. Vooral de rotskunst van de oude Aboriginals is prachtig om te zien, daarnaast vinden we hier ook zeer zeldzame flora en fauna. Als je de mogelijkheid hebt, bezoek Kakadu dan eens in verschillende seizoenen en je zult zeer verschillende ervaringen hebben!

Dit is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden in Australië. Dit immense land heeft zoveel te bieden dat je er een compleet boek over zou kunnen maken. Zoals gezegd, ideaal voor backpacken in Australië, studeren, vakantie vieren of zelfs om te wonen! Hier kun je alles meemaken, Australië is een echte aanrader!

photo credit

Over de auteur

Gerelateerde berichten