Als er één land is waar je het beste Spaans kunt leren, dan is dat zonder twijfel Spanje. In de gezellige straten van Barcelona worden er op een ongekend tempo vriendschappen gesloten en conversaties gehouden.

Spanje staat erom bekend dat het vrolijkheid en plezier uitstraalt. Als ik aan Spanje denk, dan denk ik vooral aan veel cultuur en een erg rijke geschiedenis. In een korte tijd is Spanje opgebloeid tot een van de grootste drijfveren van de Europese economie.

Wanneer je omgeven bent door typische Spanjaarden, dan is het erg aanstekelijk om door de straten te kuieren terwijl je geniet van de heldere lucht op de Valenciaanse pleinen met de overblijfselen van de oude cultuur, of te profiteren van de zon op de Catalaanse stranden. Als je houdt van een bruisend nachtleven, dan is Spanje daar zonder twijfel een goede optie. ’s Avonds zijn alle clubs en bars geopend waar je altijd terecht kunt om heerlijk te feesten.

Als je het toch liever rustiger aan doet, dan vind je in Spanje ook veel indrukwekkende musea en bekende bezienswaardigheden. Naast veel kunst en cultuur staat Spanje natuurlijk ook bekend om de grote voetbalgemeenschap, vooral in Madrid en Barcelona.

Waarom leren in Spanje?

Spaans is naast het Mandarijn en het Engels de meest gesproken taal in de wereld. Niet enkel in Spanje, maar ook in veel Zuid-Amerikaanse landen wordt Spaans gesproken. Daarom is het erg belangrijk om de Spaanse taal goed te beheersen.

Spaans leren hoeft natuurlijk niet alleen voor zakelijke doeleinden te zijn. Persoonlijk ben ik vooral geraakt door de Spaanse cultuur, door de leefwijze van de Spanjaarden en de Spaanse keuken. Spaans leren in Spanje is geweldig voor de persoonlijke ontwikkeling.

Mocht je dus op zoek zijn naar een bezigheid voor een tussenjaar, een toevoeging aan je cv, een bijzondere vakantie of een uitbreiding van je horizon, dan valt Spaans leren in Spanje zeker te overwegen.