Bij het horen van Barcelona denk je al snel aan voetbal, ik wel tenminste! Daarom boekte ik bij Expedia een voordelige stedentrip Barcelona om inderdaad een bezoek te kunnen brengen aan het voetbalstadion Camp Nou. Je zult het misschien niet geloven, maar ik heb hier een geweldige wedstrijd bijgewoond en grote voetbalsterren als Messi, Xavi en Iniesta live toegejuicht! Een droom kwam uit. Ik heb ook meegedaan aan een tour door het stadion, de kleedkamers gezien en alle bekers van dichtbij bekeken.

Maar Barcelona is natuurlijk meer dan alleen voetbal. Barcelona staat vol met architectuur die zeer de moeite waard is om gezien te hebben. De Sagrada Família, het Park Güell en het huis La Pedrera /Casa Milà, alle ontworpen door de bekende architect Gaudi.

Voor wie meer van winkelen houdt, is een stedentrip Barcelona de perfecte uitkomst. De vele winkelstraten en winkelcentra zijn een lust voor iedere shopper. En natuurlijk mag de Ramblas niet overgeslagen worden.

Spanje staat bekend om zijn tapas, en ook in Barcelona bieden vele restaurants deze typisch Spaanse lekkernij aan. Natuurlijk heb ik ook genoten van een kopje koffie op het terras op Placa de Catalunya en ben ik lekker verbrand op het strand. Het kan allemaal tijdens een stedentrip Barcelona. Expedia biedt je de mogelijkheid om deze prachtige stad te ontdekken en te bewonderen. Ook in het najaar (juist dan!) is Barcelona enorm de moeite waard. Wanneer ga jij?

photo credit