Er zijn veel gezellige steden in Nederland, maar een paar steken er echt met kop en schouders bovenuit. In dit artikel vind je een lijstje met de leukste horecasteden van Nederland, waar je je geen moment zult vervelen.

Maastricht

Hoe kan het ook anders. In deze meest bourgondische stad van Nederland hebben ze de horeca zo ongeveer uitgevonden. Maastricht is verkozen tot dé horecastad van Nederland. Mensen zijn vooral enthousiast over het caféaanbod, de variëteit in restaurants, de terrassen en het horecaconcentratiegebied. Om je heen hoor je veel verschillende talen. In combinatie met het heuvelachtige gebied, waan je je al snel in het buitenland.

Amersfoort

Deze gezellige, groene stad met veel middeleeuwse pleintjes, stadsmuren en oude gebouwen verdient zeker een plekje in deze lijst. Het centrum is deels autovrij en heeft veel leuke, kleine winkeltjes. Ook kun je in de vele restaurants en cafeetjes uitstekend terecht. Amersfoort is naast een van de leukste horecasteden ook een stad waarin het heel goed wonen is. Wil je daarover meer weten, ga dan eens praten met een verhuurmakelaar uit Amersfoort.

Nijmegen

Nijmegen wedijvert met Maastricht om de titel van oudste stad van Nederland. Beide steden zijn in ieder geval zo’n tweeduizend jaar oud. Deze noordelijke stad in het Romeinse Rijk werd door de Romeinen Ulpia Noviomagus Batavorum genoemd. Behalve de ouderdom en de Romeinse resten is Nijmegen geenszins een ‘oude’ stad. Integendeel, je vindt hier vooral doordeweeks een groot aantal jongeren die studeren aan de universiteit of de hogeschool of aan een van de andere onderwijsinstellingen. Het grote aantal studenten heeft ook voor een groot en gevarieerd horeca-aanbod gezorgd.

Utrecht

Ook Utrecht heeft veel te danken aan de studenten, die zorgen voor levendigheid in het centrum. Maar minstens zo prettig zijn de grachten en de leuke winkels en eettentjes die daarbij horen. Er zijn hier veel goede cafés en het Neude is een echt horecaplein. Tel daarbij op de goede bereikbaarheid en Utrecht heeft zijn plekje in deze lijst meer dan verdiend.

Wat vind jij zelf de beste horecastad van Nederland? Laat het ons weten!

photo credit: Stadhuis Maastricht (Wikimedia)

2 reacties

  1. Groepen Nijmegen

    Ook mijn voorkeur gaat uit naar Nijmegen. Horen van onze klanten vaak dat ze het nachtleven daar geweldig vinden maar ook leuk om jouw blog te lezen dat jij dit ook vindt! Leuk artikel!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.