Blijf je dit jaar gezellig in eigen land met vakantie? Goed idee, Nederland heeft genoeg te bieden. Amersfoort bijvoorbeeld, daar kun je prima een fijne vakantie doorbrengen. Er is een ruim aanbod aan vakantiewoningen, appartementen en hotels. Ben je meer een kampeerder? Op een steenworp afstand van het historisch centrum vind je ook een aantal leuke campings.

Ben je het kampeerderstype? Dan is een vakantie op een van de Amersfoortse campings iets voor jou. De kinderen zullen het geweldig vinden om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Zelf kun je heerlijk relaxen voor de tent, de camper of de caravan en genieten van de geweldige, groene omgeving. Kamperen in de omgeving van Amersfoort is mogelijk in de bossen, in de weilanden of aan het water.

Veel toeristen die bij Amersfoort willen kamperen, verblijven op een van de drie volgende campings.

Duynparc Soest

Tussen Amersfoort en Soest tref je deze mooie, in de Soester Duinen gelegen camping aan. Om de hoek liggen het openluchtzwembad van Amersfoort en de dierentuin. Maar ook het centrum van Amersfoort met zijn vele zomerse festiviteiten is op korte afstand. Heb je geen zin in kamperen in een eigen tent, caravan of camper? Dan kun je ook terecht in een trekkershut of een chalet van de camping. In restaurant het Duynhuis kun je versgebakken broodjes krijgen en ’s middags van een lunch en ’s avonds van een diner genieten.

Camping ’t Monnickenbosch

Ook deze camping ligt in bossen tussen Soest en Amersfoort in het prachtige natuurgebied Birkhoven. De omgeving is zeer bosrijk en in trek bij kampeerders die houden van de natuur en van wandelen en fietsen. Er is een zwembad met ligstoelen en parasols en een speeltuintje voor kleine kinderen. De camping ziet er heel netjes uit en heeft goed sanitair.

Camping De Larikshoeve

Aan de andere kant van Amersfoort, in Leusden, ligt camping De Larikshoeve. Deze kleinschalige camping is heel landelijk gelegen aan de voormalige Grebbelinie. Er is goed sanitair met vloerverwarming en je hebt er ruime plaatsen. Kinderen kunnen spelen in de speelweide of zich vermaken met de aanwezige dieren. Op de fiets ben je zo in het gezellige centrum van Amersfoort of Leusden.

Houd je meer van een permanent verblijf in Amersfoort, dan kunnen we je geen ongelijk geven. Ga in dat geval eens kijken naar huurwoningen in Amersfoort.

foto: Camping ’t Monnickenbosch