Het Gardameer is met een oppervlakte van ruim 370 vierkante meter het grootste meer van Italië. Het diepblauwe water, de rust en de natuur trekken jaarlijks veel toeristen. Rondom het Gardameer liggen verschillende dorpen en steden, allemaal met hun eigen campings. Hierbij is er een duidelijk verschil tussen de noordelijke en zuidelijke oevers. In het noorden bevinden de campings zich tussen de bergen, het is hier betrekkelijk rustig. Het zuidelijk gedeelte is een toeristische trekpleister, hier is het een stuk levendiger. Welke camping is het meest in trek? We zetten de 3 populairste campings aan het Gardameer op een rij.

Camping Altomincio Family Park in Salionze

Salionze is een klein dorp aan rivier de Mincio, even ten zuiden van het Gardameer gelegen. Het Gardameer ligt op slechts zeven kilometer afstand. Hier moet je zijn voor rust en een prachtige natuur. Een antieke watermolen en statig kasteel kenmerken dit dorp.

Camping Altomincio Family Park is de ideale uitvalsbasis voor sportievelingen, maar ook voor toeristen die de rust opzoeken. De camping heeft verschillende stacaravans met twee of drie slaapkamers. Een ingebouwde airconditioning geeft de nodige verkoeling. Het winkeltje biedt alles wat je nodig hebt. Daarnaast bevat camping Altomincio Family Park een restaurant-pizzeria en meerdere bars.

Op de camping zelf zijn twee zwembaden aanwezig. Voor kinderen wordt er iedere avond een mini-disco georganiseerd. De camping biedt voldoende uitdaging in de vorm van voetbal, tafeltennis of minigolf. Huur fietsen en volg het fietspad langs de rivier, recht naar het Gardameer toe.

Camping Piantelle in Moniga del Garda

Moniga del Garda is een dorp in de regio Lombardije. Dit stadje bevindt zich aan de westelijke oever en ligt vrij ver naar het zuiden. Het gezellige haventje en de mooie stranden geven hun charme aan het dorp. Van hieruit maak je de mooiste uitstapjes naar Venetië, maar ook naar plaatsen rondom het Gardameer.

Camping Piantelle bestaat deels uit terrassen. Huur een tweeslaapkamer- of drieslaapkamer-stacaravan of een mooi ingerichte bungalowtent. Honden zijn in de bungalowtent toegestaan. Naast stacaravans en bungalowtenten zijn er bij camping Piantelle diverse staanplaatsen te huur. Sanitair is voldoende aanwezig en goed onderhouden.

De twee zwembaden en ruime zonneweide laten je heerlijk ontspannen. Voor de kinderen is er een kidsclub met animatieteam. Ook aan de volwassenen is gedacht met diverse water- en landsportmogelijkheden.

Camping Bella Italia in Peschiera del Garda

In de provincie Verona ligt Peschiera del Garda, aan de zuidelijke oever van het Gardameer. Een bezienswaardigheid is de oude vestigingsmuur met een prachtig uitzicht over het kanaal. Ook het plein Piazza Ferdinando di Savoia met de kerk van San Mantino is een bezichtiging waard. De zuidelijke oever kenmerkt zich door de fijne zandstranden, erg populair bij toeristen.

Camping Bella Italia biedt campingplaatsen tot 90 vierkante meter, op steenworp afstand van het strand. Daarnaast is het mogelijk om een appartement, bungalow, hotelkamer of stacaravan te huren. Het sanitair is goed onderhouden en de camping is voorzien van een supermarkt, souvenirshop, ijssalon en speelhal. Voor een hapje ben je welkom in een van de vier restaurants.

Met maar liefst vijf zwembaden met glijbanen is dit een waar zwemparadijs. Daarnaast is het mogelijk deel te nemen aan diverse sportactiviteiten, waaronder beachvolleybal of tafeltennis. Voor wateractiviteiten vind je bij het waterskicenter alles wat je wenst.