Velen zullen het herkennen. Je komt terug van vakantie, helemaal los van de sleur van alle dagen. Je verbleef in een geweldig vakantiehuis of in een schitterende omgeving. Wanneer je thuis bent, jeuken je handen om aan de slag te gaan in woonkamer of tuin. Is het niet mogelijk om wat meer ‘vakantie’ aan je dagelijks leven toe te voegen?

Zet de vakantie voort in de tuin

Ben je in het gelukkige bezit van een tuin, dan kun je met weinig moeite wat vakantiesfeer toevoegen. Was je bijvoorbeeld in het zonnige zuiden van Europa, dan kun je wat terracotta potten met Spaanse of Italiaanse planten plaatsen. Wat dacht je van een vrolijke bougainville of zo’n markante agave? Let op, in de winter moet je deze planten wel binnen zetten. Maar dan heb tenminste ook in het winterseizoen die vakantiesfeer in huis. Net zo prettig.

Zet de vakantie voort in je woonkamer

Maar je zult het net zien: thuisgekomen regent het. Misschien wel prettig als je meteen weer aan het werk moet, maar wel een grote overgang vergeleken met het lekkere vakantieweer (daar gaan we voor het gemak dan maar even van uit). Dat wordt een lange tijd binnen zitten. Geen probleem als je de boel even wat opfleurt. Op je vakantieadres hadden ze van die leuke vintage meubeltjes in het appartement. Dat kun jij natuurlijk ook doen. Koop wat oude spullen van Marktplaats, schilder ze in het wit en blauw en je zit zó weer in dat charmante appartement op Santorino!

Licht en ruimte

Wat het ook altijd goed doet: zorg voor wat extra licht in de kamer. Hang een grote spiegel op, zorg voor lichtere gordijnen of vervang die donkere meubels voor een witte woonkamer! Koop een paar mooie lijsten, vergroot je beste vakantiefoto’s en hang die aan de muur of plaats die op een dressoir of op een kast. Als je er nog een paar bijpassende accessoires bij zoekt, komt die vakantiesfeer vanzelf terug!

photo credit