Het huren van een vakantiehuis is net als vorig jaar erg populair. De trend van het later boeken van vakantiehuizen zet verder door.

Vakanties worden steeds later geboekt. Ook dit jaar hebben veel mensen hun zomervakantie nog niet vastgelegd. Desondanks onstaat er in de maand juni vaak wel een run op vrijstaande vakantiehuisjes met extra comfort als Wi-Fi, buitenkeukens en loungeset. Wil je ook zo’n huis in jouw vakantie, dan moet je dus wel voortmaken met je boeking.

Relaxen in vakantiehuis

Het huren van een vakantiewoning lijkt populairder dan andere accommodaties. Door de toegenomen werkstress, de baanonzekerheid en de economische crisis hebben mensen meer dan ooit behoefte aan een vakantie vol privacy en rust. Vakantiehuizen voldoen aan de eisen van privacy en rust, dus zijn dan ideaal. Ook de vrijheid die een vakantiehuis meebrengt is een reden waarom mee mensen voor een huis kiezen in plaat van een hotel.

Zelf koken, uiteten, dagtochtjes maken of lekker aan de rand van het zwembad een boek lezen. Een vakantiewoning geeft enorm veel vrijheid om heerlijk bij te tanken en op energie te komen.

Favoriete bestemmingen

De populariteit van het boeken van vakantiehuizen groeit flink, maar welke bestemmingen zijn nou het meest in trek? We zetten de top drie hier voor je op een rijtje.

  • Vakantiehuis in Frankrijk (Côte d’Azur en Dordogne)
  • Vakantiehuis in Spanje (Costa Brava en Costa Blaca)
  • Vakantiehuis in Italië (Toscane)

Voornaamste redenen waarom deze bestemmingen populair zijn, zijn de reisafstand vanaf Nederland en de zonzekerheid.

Comfort van vakantiewoning

Tijdens de vakantie willen vakantiegangers niet inleveren op het comfort wat zij vanuit thuis gewend zijn. Bekijk welke vakantiewoningen Topic Travel allemaal in de aanbieding heeft.

Over de auteur

Op VakantieBlogger.nl kan iedereen zijn of haar vakantieblogs plaatsen! Deel je reiservaringen en doe inspiratie op voor je volgende vakantie. Van reizigers, voor reizigers.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.