De hele Turkse Rivièrastreek is prachtig, maar er zijn enkele steden die absolute topbestemmingen zijn. We zoeken de bekendste en meest geliefde steden even op. In al deze steden vormen helderblauw water en een schitterende zon een prachtig decor voor een geslaagde vakantie.

Antalya is het kloppend hart van de Turkse Rivièra. De stad zelf is een parel en vlakbij Antalya heb je het Larastrand, een van de mooiste stranden van heel Turkije. Met een azuurblauwe zee en zand dat wel van goud gemaakt lijkt, is het makkelijk te begrijpen waarom veel toeristen jaar na jaar kiezen voor een vakantie aan het strand van Lara.

Kusadasi ligt in het noorden van de Turkse Rivièra en is een resortparadijs voor jong en oud. De stranden van Kusadasi grenzen aan de Egeïsche Zee en niet aan de Middellandse Zee, zoals veel van de andere resortsteden in de Rivièra.

Kusadasi

Bodrum is eveneens een bekende toeristenbestemming aan de Turkse Rivièra. Het bevindt zich ten zuiden van Kusadasi en bruist van het leven op elk moment van de dag. In de buurt liggen de ruïnes van Halicarnassos en in de haven kun je uren kijken naar de prachtige boten die af- en aanmeren.

Even ten oosten van Bodrum heb je Fethiye, gebouwd op de ruïnes van de oude Griekse stad Telmessos. Opnieuw gaan toerisme en cultuur hand in hand. Wanneer je lekker ontspant aan het strand in Fethiye en je even later, nauwelijks enkele kilometers verder, prachtige Griekse ruïnes kunt bewonderen, weet je dat je in een paradijs bent terechtgekomen.

Zie vakantielogboek.nl voor meer vakantie-inspiratie.

photo credit 1

photo credit 2