Als ik aan Spanje denk, dan denk ik vooral aan de costa’s. Met uitgestrekte stranden en een lekkere cocktail in de avond. Maar Spanje heeft nog veel meer te bieden dan alleen die ene cocktail. Eigenlijk wist ik dit zelf ook nog niet. Totdat ik werd uitgenodigd om Alicante te bezoeken.

Alicante ligt in het zuidoosten van Spanje. Net als zoveel Spaanse provincies is er een lange kustlijn. Maar dit keer had ik besloten om het binnenland in te trekken. In het binnenland zijn de hotels omgeven met prachtige bergen. Het hotel waar ik zelf verbleef stond midden op een heuvel. Overal waar ik keek zag ik bergen en heuvels. Het uitzicht was al helemaal onbetaalbaar toen ik het zwembad betrad. Terwijl ik uitgestrekt in de jacuzzi de zon aanbad, zag ik de prachtige bergen. Op zo’n moment droom je even helemaal weg in Alicante. Ondanks dat je in een hotel verblijft heb je bijna het gevoel dat er geen enkele toerist meer is. Dit is vooral in Spanje een uniek gevoel.

Wijntour in Alicante

Als wijnliefhebber zit je in Alicante goed. Je kunt hier heerlijke Spaanse wijnen proeven. Ik besloot zelf een wijntour te maken in Alicante. Onder begeleiding van een gids heb ik een wijnkelder bezocht. Ik heb met mijn eigen ogen gezien hoe de heerlijkste Spaanse wijnen gemaakt werden. Uiteraard heb ik een flesje gekocht voor thuis zodat ik nog even kan wegdromen bij Alicante. Als je zelf zo’n wijntour wilt maken dan kan je dit het beste even regelen bij een hotel. Ze kunnen je helpen om een geschikte gids te vinden, zodat je zelf je eigen wijntour kan maken.

Stedentrip Valencia

Een andere aanrader is de stad Valencia, die eveneens in de provincie Alicante ligt. Valencia staat bekend om de vele feesten, maar zeker ook om de cultuurhistorische waarde. Heerlijk om door het gezellige oude stadscentrum te dwalen en de leuke winkeltjes te bekijken. Als je toch in de buurt bent, trek dan zeker een dag voor deze mooie Spaanse stad uit.

Alles bij elkaar kan ik vooral het binnenland van Alicante aanraden vanwege de prachtige omgeving. Daar gaan we zeker naar terug!

photo credit