Afgelopen zomervakantie heb ik mijn koffers gepakt richting Mallorca. Voor mij was het de eerste keer dat ik dit tropische eiland bezocht. Toen ik mijn vrienden liet weten dat mijn zomervakantiebestemming Mallorca ging worden, hoorde ik eerst een twijfel. Als je naar de Balearen toegaat dan ga je natuurlijk naar Ibiza. Maar ik wilde dit jaar meer dan alleen zon, zee en strand.

Dit is de grote reden dat ik besloot om naar Mallorca toe te gaan. Ondanks dat ik meer wilde dan een strand en feest vakantie, koos ik voor een hotel in El Arenal. El Arenal staat bekend om een prachtig strand en een feestgebied voor Nederlanders. Het grote voordeel is dat een taxiritje vanaf het vliegveld slechts tien minuten duurt. Zodra je aankomt in je hotel zie je kroketje van piet en broodje van hans al in de straten. Natuurlijk is dit een feest van herkenning, maar dit is niet wat ik verwacht had.

Als je de zomervakantie op Mallorca wilt vieren dan kan je prima terecht in Nederlandse clubs zoals Veronica. Maar er is meer dan alleen feest vieren op het eiland. Als doorgewinterde vakantieganger heb ik een auto gehuurd en ben ik het eiland gaan verkennen. Na het bezoeken van het eiland ben je direct betoverd. De natuur en de bergen zijn prachtig.

Nog een aanrader is het bezoeken van de stad Palma. Het is wel een aanrader om vanaf El Arenal de bus te pakken. Hiervoor betaal je iets meer dan één euro. Lekker goedkoop en je hoeft niet te vechten voor een parkeerplekje. In Palma kan je heerlijk winkelen en prachtige gebouwen bezichtigen. Vooral La Seu is een prachtige kathedraal in de stad. Alles bij elkaar kan ik Mallorca aanbevelen aan iedereen die meer wilt dan alleen feesten, zon, zee en strand. Als je het echte Mallorca wilt leren kennen dan raad ik je wel aan om geen hotel te nemen in El Arnal. Tenzij je van feesten houdt natuurlijk.

photo credit