Bij veel mensen staat de Costa Brava bekend als een plek waar je veel dronken jongeren tegenkomt. Dat is jammer want deze plek heeft zo ontzettend veel meer te bieden. Voordat de jongeren en de alcohol arriveerde was dit een geliefde plek bij koningen en kunstenaars. Zij hebben hier veel culturele bezienswaardigheden achtergelaten die ieder jaar gelukkig weer cultuurliefhebbers aantrekken.

Alles voor de kunst

Kunstenaars wonen graag op een plek die zowel een gevoel van vrijheid geeft, als waar veel inspiratie te vinden is. De Costa Brava geeft met het uitzicht over zee, het ultieme vrijheidsgevoel. De prachtige omgeving zorgde waarschijnlijk voor genoeg inspiratie, want een paar van de grootste kunstenaars hebben hier gewoond. Salvador Dalí is de kunstenaar die hier het langst gewoond heeft. De Costa Brava was zijn thuis. Maar in het kleine Cadaqués hebben ook kunstenaars zoals Picasso en Miró geleefd. Veel mensen die op een camping in de Costa Brava verblijven, gaan daarom kijken waar de kunstenaars gewoond hebben.

Costa Brava Spanje

De rotsachtige kust

De Costa Brava is een prachtig gebied om in te wandelen. Langs de kust zijn prachtige rotswanden te vinden, die een stevige wandeling een echte onderneming maken. Neem een rugzak met wat lekkers mee en loop langs de stranden. He uitzicht is prachtig en het water geeft een rustgevend gevoel. Doe dit wel voor twaalf uur in de middag of na een uurtje of vier. Daar tussen is het zeker in de zomer veel te warm voor een stevige wandeling.

Costa Brava Spanje

Parc Natural de l’Aiguamolls de l’Empordà

Dit prachtige natuur park ligt in de buurt van Camping Castell Montgri. Hier zijn ontzettend veel vogels te vinden en doorheen het moerassige gebied vind je hier ook veel reptielen. Je kunt zelf door dit mooie natuurgebied wandelen, maar er worden ook verschillende excursies georganiseerd. Bij een lokale VVV kun je naar meer informatie en een gids vragen.

photo credit 1
photo credit 2

photo credit 3