Bij veel mensen staat de Costa Brava bekend als een plek waar je veel dronken jongeren tegenkomt. Dat is jammer want deze plek heeft zo ontzettend veel meer te bieden. Voordat de jongeren en de alcohol arriveerde was dit een geliefde plek bij koningen en kunstenaars. Zij hebben hier veel culturele bezienswaardigheden achtergelaten die ieder jaar gelukkig weer cultuurliefhebbers aantrekken.

Alles voor de kunst

Kunstenaars wonen graag op een plek die zowel een gevoel van vrijheid geeft, als waar veel inspiratie te vinden is. De Costa Brava geeft met het uitzicht over zee, het ultieme vrijheidsgevoel. De prachtige omgeving zorgde waarschijnlijk voor genoeg inspiratie, want een paar van de grootste kunstenaars hebben hier gewoond. Salvador Dalí is de kunstenaar die hier het langst gewoond heeft. De Costa Brava was zijn thuis. Maar in het kleine Cadaqués hebben ook kunstenaars zoals Picasso en Miró geleefd. Veel mensen die op een camping in de Costa Brava verblijven, gaan daarom kijken waar de kunstenaars gewoond hebben.

Costa Brava Spanje

De rotsachtige kust

De Costa Brava is een prachtig gebied om in te wandelen. Langs de kust zijn prachtige rotswanden te vinden, die een stevige wandeling een echte onderneming maken. Neem een rugzak met wat lekkers mee en loop langs de stranden. He uitzicht is prachtig en het water geeft een rustgevend gevoel. Doe dit wel voor twaalf uur in de middag of na een uurtje of vier. Daar tussen is het zeker in de zomer veel te warm voor een stevige wandeling.

Costa Brava Spanje

Parc Natural de l’Aiguamolls de l’Empordà

Dit prachtige natuur park ligt in de buurt van Camping Castell Montgri. Hier zijn ontzettend veel vogels te vinden en doorheen het moerassige gebied vind je hier ook veel reptielen. Je kunt zelf door dit mooie natuurgebied wandelen, maar er worden ook verschillende excursies georganiseerd. Bij een lokale VVV kun je naar meer informatie en een gids vragen.

photo credit 1
photo credit 2

photo credit 3

één antwoord

  1. ebro

    Dit jaar ons 12,5 jubileum mannenweekend gevierd in de Costa Brava. Hard voor gespaard met z’n allen.
    De eerste keer toen wij als begin twintigers neerstreken in de Costa, waren we inderdaad niet op de culturele kant uit.Nu zijn we terug geweest, insant Feliu de Guixols en hebben verbaasd gestaan over wat we toen hebben gemist! Vooral de mooie wandelingen waren een goede voorbereiding op de gezellige avonden. Fantastisch. Tijdens die eerste groeps vakantie met m’n maten in Lloret, is ons Mannen weekend spel bedacht. sindsdien erg veel gespeeld en elke keer zitten we in gedachte weer in de Costa

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.