Twee keer per jaar gaan mijn schoonouders all-inclusive op vakantie naar Turkije. Zon, zee en strand tot in de puntjes geregeld. Fantastisch vinden ze het. Leuk voor hen, maar voor mij betekent reizen toch iets anders. Ik ben het type backpacker, mijn reismotto is dan ook ‘we zien wel waar we komen’. Alleen al de gedachte aan een georganiseerde reis maakte mij aan het huiveren. Ondanks mijn scepsis heb ik mij laten overhalen om het tóch eens te proberen. Dus vloog ik naar Antalya in Turkije. Eén week all-inclusive, alles vooraf geregeld. En het was… fantastisch!

Stiekem moet ik bekennen dat een all-inclusive vakantie naar Turkije toch wel heel relaxt is. Er is altijd eten en je hoeft niets te regelen. Tenzij je daar zelf voor kiest, natuurlijk. Daarom heb ik auto gehuurd en ben ik op aanraden van de receptioniste het Taurusgebergte ingereden. Dit is een prachtig natuurpark met nog mooiere watervallen. De Düden Waterval bijvoorbeeld, een waterval van bijna 28 meter hoog. Wat ik echt geweldig vind is dat je vanuit een grot tegen de achterkant van de waterval aan kunt kijken. Zoiets heb ik nog nooit gezien. Maar ook de Kursunlu Waterval vond ik prachtig, vooral door de mooie ligging tussen de pijnbomen en het klein helderblauwe meertje.

Duden Waterval

De rijke historie van Antalya

Nog zo’n geweldige plek in het Taurusgebergte is de oude stad Termessos. Hier zijn prachtige ruïnes te zien. De tempels, stadsmuren en het amfitheater vond ik het meest indrukwekkend. In het Antalya zelf heb ik in het Archaeological Museum meer geleerd over de rijke geschiedenis van de streek. Hier worden allerlei bijzondere voorwerpen tentoongesteld (munten, aardewerk, sieraden), waar je van alles over kunt lezen en leren. Het museum is vrij groot, dus mocht je er naartoe gaan: neem wandelschoenen mee!

Termessos Amfitheater

Het oude centrum Kaleici

Het leukste van Antalya vind ik het oude centrum Kaleici. Hier hangt een hele gezellige sfeer. Aan de haven heb ik echt heerlijk gegeten. Hier heb ik voor de eerste keer een hamam bezocht, wat echt heel fijn was! Kaleici was gewoon op en top genieten: wandelen door de smalle oude straatjes, leuke antiekwinkeltjes ontdekken en aan het einde van de dag uitrusten op het terras.

Kaleici Antalya Turkije

All-inclusive is voor iedereen

Wat ik dus heb ontdekt is dat je bij een all-inclusive arrangement niet vast zit aan je hotel. Daar was ik wel een beetje bang voor. Het kán natuurlijk wel; de (meeste) ingrediënten voor een zonvakantie zijn hier immers aanwezig. Ik geef vakantiegangers dan ook groot gelijk om lekker van de faciliteiten te genieten. Maar ik vind mezelf te jong, fris en avontuurlijk, om niet verder te kijken dan mijn neus lang is. Ik weet in ieder geval zeker dat ik binnenkort weer naar Turkije wil, want er is genoeg te zien en ontdekken!

Misschien hebben jullie tips voor een volgende reis? Wat zijn jouw favoriete plekjes van Turkije?

één antwoord

 1. Dave

  Online visum voor Turkije aanvragen

  Wilt u online een visum voor Turkije aanvragen? U heeft daar in ieder geval de gegevens uit uw paspoort voor nodig. U dient uw paspoortnummer op te geven, net als bijvoorbeeld uw voorna(a)m(en), achternaam en uw geboortedatum. Houd er rekening mee dat u ook de namen van uw ouders door dient te geven, om het visum aan te kunnen vragen.

  Betaling en verwerking

  U kunt het online formulier gebruiken om het visum voor Turkije aan te vragen. Zodra u alle velden heeft ingevuld heeft u online de mogelijkheid om het visum af te rekenen. De kosten bedragen €24.50 Voor dit bedrag vragen we het visum voor u aan en zorgen we ervoor dat u dit netjes per email van ons ontvangt. Zodra u de betaling heeft voldaan gaan we aan de slag met de daadwerkelijke aanvraag van uw visum.

  Uiteraard is het verstandig om uw gegevens nog eenmaal goed te controleren voordat u overgaat tot de betaling. Zodra we het visum eenmaal voor u aanvragen kunnen we daar geen wijzigingen meer in aanbrengen. Heeft u een fout gemaakt bij het invullen? Dan zal u een nieuw visum aan moeten vragen om toegang te krijgen tot Turkije.

  Wilt u met spoed een visum aanvragen? Tegen een kleine meerprijs geven we bij de autoriteiten aan dat er sprake is van spoed, zodat u binnen een uur de beschikking heeft over uw visum.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.