Het beste familieresort van Turkije is Long Beach Resort, gelegen in Alanya. In dit all-incusive 5 sterren hotel is veel te beleven, voor zowel kinderen als ouders. Het resort ligt aan de Middellandse Zee, in een prachtige groene omgeving. Vlak achter de stad Alanya ligt namelijk het Taurusgebergte.

Het luxueuze resort dat zijn deuren heeft geopend in 2006, heeft veel faciliteiten waar je als gast gratis gebruik van kunt maken. Zo zijn er binnen- en buitenzwembaden en is er een waterpretpark met verschillende glijbanen en andere waterattracties. Kinderen zullen hier uren zoet zijn, terwijl de ouders ondertussen kunnen genieten van een verkoelend drankje aan de bar.

Voor kinderen van 4 tot 13 jaar is er 6 dagen per week iets spannends te doen, georganiseerd door de internationale kinderclub. Alsof er voor kinderen nog niet genoeg te beleven is, heeft het resort ook gezorgd voor een kinderkermis, een kinderdisco en een speeltuin. Wat wil een kind nog meer?

Als gast kun je ook genieten op het privé-strand dat direct naast het resort gelegen is. Je mag hier gratis gebruikmaken van ligstoelen, parasols en matrasjes.

Chinezen in Turkije

Er zijn verschillende restaurants te vinden op het terrein. Zo kun je genieten van een hapje Chinees, Italiaans of je kunt ervoor kiezen om lokale vis te gaan eten in het visrestaurant. Er zijn diverse bars en lobby’s te vinden waar ouders kunnen genieten van een drankje, terwijl de kinderen plezier beleven met het animatieteam.

Wil je graag in vorm blijven op vakantie? In dit resort is het mogelijk! Je kunt ieder dag gratis basketballen, fitnessen, tafeltennissen, biljarten en tennissen. Daarnaast kun je gratis gebruikmaken van het Turks bad en de sauna. De watersporten aan het strand kun je tegen betaling beoefenen.

Natuurlijk is het Long Beach Resort snel volgeboekt. Een uitstekend alternatief is het WOW Bodrum Resort.

photo credit