Dat Antalya de place to be is voor toeristen die een zonnige vakantiebestemming zoeken, hoeft nauwelijks nog vermeld te worden. Naast de vele resorts waar je eindeloos kunt genieten van een welverdiende luxe-vakantie, zijn er echter ook nog heel wat andere dingen te beleven in de stad.

Antalya is immers een stad met een rijke historische en culturele traditie. De plaats waar het huidige Antalya ligt, is al bewoond sinds de prehistorie en heeft in de loop van de geschiedenis toebehoord aan een hele reeks machtige rijken. Zo was de stad ooit deel van het Perzische Rijk, het Lydische Rijk, werd het veroverd door Alexander de Grote, de Romeinen, de Byzantijnen en de Ottomanen. Elke cultuur heeft haar stempel gedrukt op Antalya en het is om die reden dat de stad van enorm historisch belang is. Houd je van geschiedenis, dan kom je in Antalya dus zeker aan je trekken.

Als thuisbasis heeft de Nederlandse toerist een voorkeur voor luxe all-inclusive resorts. Delphin Palace ligt aan de Turkse kust heeft een breed scala aan faciliteiten zodat je zelf je ideale vakantie van dag tot dag kunt samenstellen, in de cultuurrijke omgeving van de Turkse zuidkust.

Zon, zee, strand en luxe

Hoe uitgebreid en indrukwekkend die geschiedenis ook is, de meeste mensen gaan nog steeds naar Antalya om een heel andere reden en dat is goed te begrijpen, want geschiedenis hebben we thuis ook. Wat Antalya echter uniek maakt, is de zalige combinatie van zon, strand, zee en luxe. Langs de parelwitte stranden staan tientallen luxeresorts die tot de absolute wereldtop behoren op het gebied van luxe en comfort. Wanneer je op vakantie gaat naar Antalya, hoef je geen vinger uit te steken als je niet wilt, want de resorts zijn er allemaal op gericht hun klanten op elke mogelijke manier te verwennen.

Terwijl hotels de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond zijn gesprongen in heel Turkije en soms nauw op elkaar zitten, is Hotel IC Green Palace een andere weg ingeslagen. Het resort is in de prijzen gevallen voor zijn milieuvriendelijke aanpak en heeft en een prachtige groene en ruime tuin. Antalya heeft voor elk wat wils. Door het prachtige klimaat is de provincie het hele jaar door levendig en aantrekkelijk voor een bezoekje om even te ontstressen.

photo credit