Hoewel er bij Spanje altijd gedacht wordt aan de costa’s, de Canarische eilanden of de Balearen is Murcia Spanje in zijn puurste vorm. Deze Spaanse regio is veel minder beïnvloedt door toerisme waardoor niet alleen de natuur, maar ook de cultuur en de stranden hun authentieke schoonheid hebben behouden. Meer dan 200 kilometer aan kust met mooie stranden, prachtige boomgaarden, enorme bergen en de mooiste natuurparken en onderwaterreservaten zijn er te vinden. 

Murcia is een autonome regio in het zuidoosten van Spanje aan de Middellandse Zee. De zevende stad van Spanje is Murcia, dat zich in de gelijknamige regio bevindt. Ondanks dat het geen grote stad is zoals Valencia, Barcelona of Alicante is het zeker een prachtige stad om te bezoeken. Het is een levendige stad met een universiteit midden in de stad, die zich in een zestiende-eeuws klooster bevindt. Ook is een wandeling door de oude binnenstad de moeite waard. Een bezoek aan Murcia is niet compleet zonder een bezoek aan de mooie kathedraal, één van de vele kerken, theater Romea, het Casino en Palacio Episcopal. Een andere stad om niet te vergeten is Cartagena, één van de belangrijkste en mooiste natuurlijke havens van Spanje, met vele culturele bezienswaardigheden.

murcia-2

Vele natuurparken en een prachtige onderwaterwereld

In Murcia bevinden zich vele natuurparken; Calblanque, Monte de las Cenizas en Peña del Aguila, Sierra de la Muela, Cabo Tiñoso en Roldán, Cabo Tiñoso, Sierra de la Fausilla, Cabezos del Pericón, Sierra de las Victorias, Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar en de eilanden Isla Grosa, Islas Hormigas, Isla de Las Palomas en Isla de Escombreras. Het belangrijkste natuurpark bevindt zich in het zuidoosten van de regio Murcia en luistert naar de naam Mar Menor. Mar Menor is een lagune, die afgescheiden is van de Middellandse Zee door La Manga del Mar Menor, een smalle landtong van 22 kilometer lang. In La Manga del Mar Menor is een groot toeristisch aanbod te vinden. De overige natuurparken bieden eilanden van vulkanische oorsprong, bergen, heuvels, boomgaarden, stranden, zoutmijnen en een prachtige onderwaterwereld.

Prachtige baaien en ongerepte stranden

Aangezien Murcia zich aan de Middellandse Zee bevindt heeft het ook een mooie kuststrook, genaamd Costa Calida. Deze kuststrook strekt zich uit over 250 kilometer. Net als de overige costa’s heeft Costa Calida een goed klimaat voor een mooie strandvakantie of een dagje strand op één van de uitgestrekte zandstranden en andere mooie kustlandschappen. De mooiste stranden zijn: Cala Cortina, Mar de Cristal, Cala del Pino, Islas Menores, Playa Honda, El Galúa, Cavanna, Barco Perdido, La Gola en Levante. Andere mooie stranden zijn te vinden nabij de zuidelijker gelegen plaats Águilas, een badplaats en een voormalig Romeinse vissershaven grenzend aan de provincie Almería.  Águilas biedt prachtige baaien, kilometers ongerepte stranden en ruige rotspartijen met kristalheldere wateren. Een andere aanrader is de gezellige vissersplaats Puerto de Mazarrón.

murcia-1

Tapas erbij?

Zoals in de rest van Spanje staat ook Murcia staat bekend vanwege om zijn geweldige tapas. De culinaire tradities zijn onder te verdelen in de recepten uit het binnenland van Murcia en de kuststreek. De Murciaanse keuken is een mix van de Spaanse en mediterrane keuken met de traditionele gerechten, die zelfs in de rest van Spanje populair zijn, zoals la leche frita, tortilla de habas, la olla gitana en los michirones. In Murcia-stad is het zeker aan te raden om te gaan eten in één van de tapasbars op Plaza de las Flores of in de omgeving van de universiteit.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.