Wil je de 5 mooiste steden van Kroatië bezoeken? Wij zetten ze voor je op een rij, zodat je eenvoudig na kunt gaan wat je er kunt verwachten of waar je hoe dan ook naartoe moet.

Zagreb als hoofdstad

Het begint natuurlijk met Zagreb, de hoofdstad van het land die bovendien zeer centraal ligt. Je vindt er onder andere diverse culturele en podium-evenementen, net als de toren Lotrscak, de Stenen Poort en bijvoorbeeld de kerk van St. Marko. Je kunt er genieten van kunst of heerlijk winkelen, Zagreb is een moderne stad waar ook het nachtleven bruist. Je kunt er rekenen op diverse clubs, net als bars en cafés waar je tot in de kleine uurtjes door kunt feesten. Ga je liever goed uit eten? Zagreb staat bovendien bekend als een van de meest gastronomische steden van Kroatië.

Pula aan de kust

Trek je liever naar de kust? Ook Pula behoort tot de 5 mooiste steden van Kroatië en is wat dat betreft de moeite van een bezoek meer dan waard. Het is een van de grooste steden in Istrië, waar je onder andere de Arena vindt; een bijzonder amfitheater. Daarnaast is de keuken er zeer de moeite waard, dankzij de sterke inspiratie vanuit Italië. Wil je uitbundig uitgaan, of aan de andere kant juist volkomen ontspannen aan het strand? Je vindt het in Pula, een van de mooiste steden van Kroatië.

Split in Kroatië

De derde stad die behoort tot de 5 mooiste steden van Kroatië is Split. Je vindt er bijvoorbeeld het Paleis van Diocletianus, net als de Tempel van Jupiter en het plein Prokurative. Verder kun je er goed winkelen en kun je er rekenen op een groot aantal uitstekende restaurants.

Dubrovnik met een rijke historie

Dubrovnik heeft een rijke historie, onder andere de stadsmuren zijn er zeer de moeite waard. Daarnaast kun je er bijvoorbeeld gebruik maken van een kabelbaan, of er een bezoek brengen aan de eeuwenoude kerkelijke gebouwen die er staan. Dubrovnik behoort met recht tot de 5 mooiste steden in Kroatië, waar je gemakkelijk een dag of langer door kunt brengen.

Breng een bezoek aan Hvar

Tenslotte is het meer dan de moeite waard om af te reizen naar Hvar, de plaats die Lonely Planet in de top 5 van mooiste steden ter wereld van 2012 plaatste. De stad heeft een mooi zandstrand en staat bekend om de uitgaansgelegenheden voor jongeren, terwijl je daarnaast prachtige bezienswaardigheden als het Fort Fortica en de kathedraal van Hvar kunt bezoeken. Verder vind je er talloze goede restaurants en kun je er luisteren naar lokale muziek of folklore voorstellingen in de stad.

Krijg je al zin om een stedentrip naar Kroatië te boeken? Kijk op de pagina Reizen voor de laatste aanbiedingen!

Foto Hvar: Wikimedia