Curaçao is een van de minder drukke Caribische resortbestemmingen, en men zou denken dat dit komt doordat het Curaçao ontbreekt aan de opwinding van populairdere eilanden in de regio. Niets is minder waar, omdat er zelfs in het toeristische laagseizoen tal van evenementen en activiteiten plaatsvinden op het eiland.

Begin januari tot en met midden februari staat in het teken van het jaarlijkse carnaval. Dit evenement wordt groots gevierd op het eiland.

In april bijvoorbeeld zijn er kleine festivals gewijd aan elementen van Curaçao’s unieke Caribische cultuur. April heeft de Harvest Parade, een viering van folkloristische groepen van het eiland in de stad van Otrobanda.

Verder zijn er viswedstrijden, zeilwedstrijden en ook het Internationale Food and Family Festival. Deze activiteiten vinden alle plaats in april, maar het hele jaar door zijn er evenementen en festiviteiten waar zowel locale burgers als buitenlanders aan mee kunnen doen.

Het tweedaagse Jazzfestival is een evenement dat je niet moet missen. Op dit festival dat in mei wordt gehouden kun je genieten van wereldberoemde jazzmuzikanten.

De laatste week van mei heeft ook de populaire Curaçao Dive Festival, een favoriet van ervaren duikers en amateurs.

Curaçao

Of je nu van plan bent om te reizen naar Curaçao in de komende maanden of later in het jaar, er zijn altijd tal van activiteiten voor elk type toerist om van te genieten. Als wij een suggestie mogen maken, dan is dat het Chogogo Resort aan de Jan Thiel Baai. Een van de populairste attracties van het eiland is het Curaçao Seaquarium, een uitgestrekte complex aan de oceaan bekend om zijn open-water-systeem dat continu zeewater pompt in de opslagtanks.

Op de Dolphin Academy Curaçao, kunnen gasten van alle leeftijden zwemmen met de dolfijnen.

Curacao staat wereldwijd bekend vanwege de uitstekende duik- en snorkellocaties. Verhuur en duikoperators zijn het hele jaar door beschikbaar. Bovendien lijkt het weer altijd perfect te zijn. Je kunt bijna elke dag van het jaar genieten van zonnige zandstranden van Curaçao! Het Papagayo Beach Resort is uitermate geschikt als thuisbasis voor een ultieme strandvakantie.

Curaçao is ook een uitstekende shoppingbestemming, ongeacht het seizoen. De hoofdstad Willemstad is vol met leuke winkels die alles verkopen van sieraden en handgemaakte souvenirs tot prachtig Caribisch kunstwerk.

Curaçao Carnaval

Curaçao heeft ook een aantal luxe winkels die belastingvrij zijn. Het meest indrukwekkend van deze is de beroemde haven Duty Free Zone, het grootste belastingvrije winkelgebied in het Caribisch gebied. Dit 57 hectare grote complex herbergt een ongelooflijke collectie van kleding, parfum, sieraden en nog veel meer. Wanneer je iets koopt in de belastingvrije zone, hoef je je geen zorgen te maken dat je moet rondsjouwen met de spullen. Je goederen kunnen direct worden overgebracht naar je vlucht of tot aan huis bezorgd worden!

Curaçao is ook bekend om de verwerking van de natuurlijke Aloë Vera-plant die gebruikt wordt om zijn geneeskracht en voor de cosmetische industrie. Er is een plantage op Curaçao die CurAloe Ecocity heet.

Hier produceren ze de Aloë Vera-gels voor Aloë Vera-producten. Het is mogelijk een bezoek aan de plantage brengen om te zien hoe het groeiproces plaatsvindt en de voor- en naprocessen die nodig zijn totdat de gel klaar is om te worden verzonden naar bedrijven over de hele wereld.

Bij de planning van hun Caribische vakanties, lijken veel reizigers Curaçao te vergeten. Gelet op de evenementen, het belastingvrije winkelen en de prachtige stranden is Curaçao een bestemming die de verstandige reiziger niet zal overslaan!

photo credit 1

photo credit 2

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.