Het is jammer dat dit stadje zo vaak door ons wordt overgeslagen, maar Brugge is een van de leukste en eigenzinnigste stadjes in België. In de ene straat lijkt het soms net alsof je in een stripverhaal van Suske en Wiske terecht bent gekomen. Als je de hoek omslaat kun je in de kledingrekken van een hip modewinkeltje zoeken naar iets bijzonders. En even verderop worden de tafels gedekt in een paar van de beste restaurants van België. Nee, een weekendje in een hotel in Brugge zal niemand teleurstellen.

Zotten en bonbons

Het middeleeuwse centrum is in 2002 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst geplaatst. Van de 13e tot de 15e eeuw was Brugge een van de meest belangrijke economische centra van Europa. Uit die periode stammen veel kerken en andere gebouwen die het stadsbeeld van het oude centrum nog steeds domineren.

De bewoners van Brugge worden door de rest van België vaak wel ‘zotten’ genoemd. Dat klinkt als een belediging, maar niets is minder waar. Degenen die er het hardst om lachen zijn de Bruggenaren zelf. Brugge staat verder bekend om de bruine cafés en de heerlijke restaurants. Voor de zoetekauwen is het niet onbelangrijk om te weten dat Brugge al eeuwenlang de beste chocolade ter wereld maakt. De beroemdste chocolaterieën van België tref je dan ook aan aan in Brugge. Bezoek vooral de Onze Lieve Vrouwekerk, het Begijnhof en het oude Stadhuis.

Eiermarkt

Op de Grote markt vind je naast en in de middeleeuwse gebouwen veel gezellige cafés en restaurantjes. Later op de avond gaan de Bruggenaren naar de Eiermarkt, waar veel kroegjes en hippe clubs te vinden zijn. Gelukkig is Brugge niet zo groot, waardoor je aan het einde van de avond  gemakkelijk naar de meeste hotels kan lopen. De volgende ochtend lokken de leuke winkelstraatjes, waaronder de Steenstraat, het Simon Stevinplein, de Mariastraat en de Zuidlandstraat. Ga vooral ook naar de gezellige marktjes: de Vismarkt en in het weekend de Vlooienmarkt langs de Dijver.

photo credit

Over de auteur

Op VakantieBlogger.nl kan iedereen zijn of haar vakantieblogs plaatsen! Deel je reiservaringen en doe inspiratie op voor je volgende vakantie. Van reizigers, voor reizigers.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Yves bnb

    Brugge is inderdaad een zéér mooie stad, maar raak maar eens je auto kwijt… Best is om net buiten Brugge de auto te stallen en dan te voet, met de fiets of bus naar centrum komen. En dan genieten van al het lekkers hé…

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.