Al mijn vrienden zijn al eens op vakantie geweest in Toscane. Ze omschreven het als een prachtig natuurgebied met olijfbomen en cipressen. Ik heb nog nooit een olijfboom in het wild zien groeien. Ik ben nog nooit echt op vakantie geweest in Italië. Dit is voor mij de absolute reden om een bezoek te brengen aan Toscane.

Met mijn eigen autootje ben ik naar Toscane gereden. Rond half 11 in de avond kwam ik aan in Toscane. Een goede dag rijden ben je vanaf Nederland verwijderd. De autorit viel me iets tegen, maar dat mag de pret niet drukken. De zon stond namelijk direct hoog aan de hemel terwijl ik in Nederland met regen vertrokken was. Vanaf het eerste moment dat ik door het landschap ben gaan rijden was ik verkocht. Wat zien de olijfbomen langs de authentieke weggetjes er prachtig uit!Ondanks het mooie uitzicht en de bezienswaardigheden in Toscane waren er wel nadelen. Ik beheers de Italiaanse taal totaal niet. Ik kan nog net ‘si’ zeggen, maar daar heb je het wel mee gehad. Dit leverde soms komische taferelen op, maar ook moeilijkheden. Zo kwam ik op een parkeerplaats aan waar een oud Italiaans mannetje op me af kwam. Ik vroeg hem wat de prijs voor drie dagen was. De man dacht dat ik de weg kwijt was en dat ik hulp nodig had. Uiteindelijk ben ik geholpen door een toerist, die wel Italiaans sprak.

De taal is een groot nadeel en de bezienswaardigheden van Italië zijn een nadeel. Het zijn er zoveel dat je aan een week toch echt tekort hebt! Ik raad je dus vooral aan om niet als ik maar een week door te brengen. Gewoon lekker lang op vakantie te gaan in Toscane.