Heb je plannen om een leuke vakantie naar Italië te boeken? Er zijn verschillende locaties en streken in Italië waar je uitstekend terecht kunt. Een vakantie naar Italië hoeft niet duur te zijn. Zeker niet wanneer je besluit om te gaan kamperen. Het is een goedkope manier om op vakantie te gaan! Italië en kamperen zijn 2 begrippen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Juist vanwege de talloze kampeer plekjes die er te vinden zijn.

Vind je het lastig om een keuze te maken waar je precies wilt gaan kamperen in Italië? Hier volgt een top 5 met de meest favoriete vakantiebestemmingen in Italië. Er zal vast een mooie plaats of regio tussen zitten die je aanspreekt!

De veelzijdige streek Toscane

Toscane is een prachtige streek in Italië. Het wordt gekenmerkt door groene heuvels en een grote hoeveelheid zonnebloemen en olijfbomen. Natuurlijk mag ook de overheerlijke wijn niet vergeten worden die er geproduceerd wordt. En wat dacht je van de vele historische dorpjes die je hier aantreft? Maar ook een bezoek aan Florence of Pisa is zeker aan te raden. Er zijn talloze goedkope campings te vinden in Toscane waar je kunt verblijven. Camping Park Albatros en Camping La Chiocciola zijn mooie plekjes waar je kunt verblijven tijdens een vakantie in Toscane. Vanaf deze campings kun je prima de streek Toscane verder gaan verkennen.

Kamperen aan het Gardameer

Het Gardameer is misschien wel het meest bekende meer in Italië. Het meer heeft een oppervlakte van meer dan 350 vierkante kilometer. Kamperen aan het Gardameer heeft een betoverende werking. Er zijn verschillende campings rondom het Gardameer te vinden die een prachtig uitzicht geven over het diepblauwe water en de immense bergen. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt. Qua activiteiten is er genoeg te ondernemen. Zo is er volop mogelijkheid om te raften, het maken van bergwandelingen, mountainbiken en paragliden. Een camping waar je prima kunt verblijven is onder andere Camping Bella Italia. Het is een camping voor het gehele gezin. Kinderen kunnen zich er uitstekend vermaken. Natuurlijk mag een bezoekje aan waterpark Gardaland niet ontbreken.

Sicilië ontdekken

Sicilië is een bestemming die een vakantie dubbel en dwars waard is. De low-cost vliegmaatschappijen maken het je erg eenvoudig om goedkoop een vakantie naar het eiland te boeken. Vooraf even de goedkoopste huurauto’s vergelijken en gaan met die banaan! Sicilië is het grootste eiland van de Middellandse Zee. Er is een kustlijn van ruim 1.000 kilometer, dus er is voldoende mogelijkheid om er een zonnige vakantie van te maken. Het eiland wordt gekenmerkt door rotsen, baaien, bergen en zandstranden. Etna heeft Sicilië vooral bekend gemaakt. Het is de grootste actieve vulkaan van Europa. Op het eiland zijn veel goedkope campings en vakantieparken te vinden waar je kunt verblijven tijdens je vakantie. Camping Marinello en Camping Rais Gerbi zijn campings waar je uitstekend op een goedkope manier kunt verblijven.

Cultuur en natuur in Lombardije

Lombardije is een bekende streek in Italië en wordt veel bezocht door toeristen. Dit komt omdat deze streek een perfecte mix biedt van een mooie natuur en cultuur. Vooral de hoeveelheid meren maken dit gebied erg aantrekkelijk voor watersporters. Rondom de meren kun je veel schilderachtige dorpjes vinden die de moeite waard zijn om in te trekken. Je kunt er ook prima strand bezoeken, een wandeling door de bergen maken of een bezoek brengen aan de wereldstad Milaan. Hier moet je natuurlijk zeker een keer geweest zijn als cultuurliefhebber. Campings waar je kunt verblijven zijn bijvoorbeeld Camping San Giorgio en Camping Toscolano.

Ligurië

Ook Ligurië is een prima plek voor je vakantie naar Italië. Het is een smalle landstrook die je in het noorden van het land kunt vinden. De kleurrijke badplaatsen en bloementeelt maken het tot een zeer aantrekkelijk vakantieoord. Het is daarom zeker de moeite waard je vakantie hier door te brengen. Een belangrijke trekpleister in Ligurië is Cinque Terre. Dit zijn 5 dorpjes in een natuurgebied die je alleen maar per voet of met een klein treintje kunt bereiken. Ook havenstad Genoa is een aanrader. Je vindt hier veel prachtige marmeren paleizen. Voldoende mogelijkheden om er een leuke vakantie van te maken!

Op zoek naar meer tips om voordelig op vakantie te gaan? Je vind ze onder meer hier in de vakantietips van Start.be.

photo credit