Een stage in het buitenland lopen is bijna altijd een unieke ervaring. Eentje om nooit meer te vergeten. Vroeger speelden buitenlandse stages zich vooral af in Europa. Tegenwoordig kun je in bijna heel de wereld stage lopen. Daarnaast is het een goede internationale upgrade voor je cv, die je in je verdere carrière zeker van pas zal komen. De reis en het verblijf in het buitenland bieden je dé kans om jezelf te ontplooien.

Voordelen van een buitenlandse stage

Leren en tegelijkertijd een unieke ervaring beleven is zeer kenmerkend voor een buitenlandse stage. Studeren in het buitenland is een grote uitdaging. Het biedt mogelijkheden die in Nederland niet te vinden zijn. Het leren of praktiseren van een vreemde taal  is altijd een pre op je cv. Daarnaast leer je om vraagstukken anders te benaderen door er een frisse blik op te werpen.

Werkgevers geven de voorkeur aan internationale ervaring. Een cv moet onderscheidend zijn en in deze tijden zal er vrijwel nooit alleen gesolliciteerd worden op een functie. Een buitenlandse stage onderscheidt je dus van andere sollicitanten.

Je maakt een persoonlijke ontwikkeling door, doordat je culturele en sociale ervaring opdoet tijdens het buitenlandse verblijf. Je moet namelijk zelf veel regelen tijdens je verblijf in het buitenland en er zullen zich problemen voordoen die in Nederland niet zouden zijn ontstaan. Daarnaast is het natuurlijk ook een unieke ervaring die elke cent waard is!

Een specialist inschakelen

Een stage in het buitenland kan individueel geregeld worden, maar je kunt ook gebruikmaken van een bemiddelaar, gespecialiseerd in buitenlandse stages. Weliswaar moet je hiervoor een bedrag betalen, maar je krijgt er ook zeker wat voor terug. Zo moet je denken aan vliegtickets, verzekeringen, buitenlandse stagecontracten en de buitenlandse wet- en regelgeving waar je rekening mee moet houden. Daarnaast heeft de specialist kennis van de stagemogelijkheden in het buitenland.

Populaire stagelanden

Waar eerst de landen binnen Europa de standaard waren is dit nu niet meer het geval. Australië, Nieuw-Zeeland of Canada, geen land is te ver. Ieder land  biedt zijn eigen unieke ervaring. Een tipje van de sluier lichten we hieronder voor je op.

Australië heeft een prachtige natuur en is onder andere daarom een populaire reisbestemming. De steden Sydney en Melbourne hebben mooie bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. ‘Down under’ zijn de mensen zeer vriendelijk en is het natuurlijk een voordeel dat er Engels wordt gesproken!

Naast Australië is buurland Nieuw-Zeeland ook een optie voor het lopen van een buitenlandse stage. De steden in Nieuw-Zeeland zijn volop in ontwikkeling en het toerisme trekt steeds meer aan.  Het wordt door veel mensen gezien als een van de mooiste landen als het op de natuur aankomt!

Een andere bestemming buiten Europa is Canada. Het klinkt misschien niet heel voor de liggend, maar Canada kan zeker aan je verwachtingen voldoen. Het is een multicultureel land met goede stageplaatsen in de Canadese economie.

Heb je dus de mogelijkheid om te kiezen voor een buitenlandse stage, denk hier dan zeker over na! Een buitenlandse stage is een unieke leerervaring en een belangrijke mogelijkheid voor zelfontwikkeling, naast de reis op zich!

photo credit

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.