Wanneer je als Nederlander gaat vliegen denk je waarschijnlijk direct aan vliegen via Schiphol, Nederlands grootste luchthaven. Toch, wanneer je eens over de landsgrenzen heen kijkt, is vliegen via het buitenland soms simpelweg een stuk goedkoper. Er zijn een hoop luchthavens niet te ver over de grens waar je misschien wel makkelijker vandaan vliegt! Denk eens aan vliegen vanuit Duitsland.

Scherpe tarieven

Tegen scherpe tarieven kun je naar je vakantiebestemming vliegen via Düsseldorf, Weeze, Frankfurt en Dortmund, allemaal vlakbij de Nederlandse grens. En een auto parkeren bij Düsseldorf Airport of bijvoorbeeld Frankfurt is vaak ook nog wat goedkoper door goede aanbieders. Vliegen vanuit Duitsland is zeker het overwegen waard. Je kunt reizen naar wereldsteden als New York, Bangkok, Dubai of bijvoorbeeld Zuid-Afrika. Online heb je diverse aanbieders van vliegtickets waardoor je de tickets in Nederland direct kunt vergelijken met een vliegveld net over de grens. Daarnaast kun je ook kijken naar de benzine en de reistijd die je eventueel uit kunt sparen. Vanuit sommige Nederlandse plaatsen kun je ook hier flink op winnen.

Andere vakanties

In Duitsland worden vaak andere vakanties gehanteerd dan in Nederland. Juist hierdoor is het vaak goedkoper om via Duitsland te vliegen. Je kunt namelijk op die manier profiteren van de gunstige prijzen in de Nederlandse vakantieperiodes. Een ander verschil met de aanschaf van vliegtickets in Nederland is dat er in Duitsland vaak lage kinderprijzen gelden. Vaak kunnen ‘kinderen’ tot wel 18 jaar wat goedkoper meevliegen.

Bereikbaarheid

De luchthaven van Frankfurt is een van de grootste luchthavens in Europa, en hoewel Airport Weeze niet erg groot is vervoert deze toch jaarlijks zo’n 2,5 miljoen passagiers. Voor vele Nederlanders zijn deze vliegvelden makkelijk bereikbaar. Het aanbod vluchten naar bepaalde bestemmingen is vaak ook anders dan in Nederland omdat je weer met andere luchtvaartmaatschappijen te maken hebt. Het is dus nog niet zo gek om eens te vliegen vanuit het buitenland!

photo credit