Als de eerste lentedagen van het nieuwe seizoen aanbreken, krijg ik altijd weer zin om het internet af te struinen, op zoek naar een fijne camping voor in de zomer. Ja, dat is echt mijn taak. Vroeger was het gemakkelijk. Stapten we gewoon met z’n tweetjes in de auto, reden we naar het zuiden en zagen we wel. Maar nu zijn er kinderen en wil je toch weten waar je terechtkomt en of het een beetje een leuke plek is waar de kinderen het ook naar hun zin zullen hebben. Het is een cliché, maar het is waar: als de kinderen een leuke vakantie hebben, hebben de ouders het ook.

Ons favoriete vakantieland is toch wel Frankrijk. Frankrijk heeft eigenlijk alles: lekker eten, die zuidelijke sfeer, zee, een mediterraan klimaat… Tenminste, als je naar het zuiden van Frankrijk gaat. Dat doen we altijd wel. In het zuidwesten van Frankrijk of aan de Middellandse Zee, daar krijg ik dat echte vakantiegevoel. En mijn man trouwens ook.

Onderweg naar Frankrijk

Frankrijk is ook goed te doen met kinderen. Je hoeft niet al te ver te rijden en als je in de auto zit is het meteen vakantie. Bij ons tenminste wel. We bereiden ons goed voor met vakantieboekjes, kleurpotloden en wat dvd’s. Die laatste zijn er trouwens alleen voor noodgevallen. Kinderen moeten niet de hele rit in de auto naar zo’n schermpje zitten te turen. Dat vind ik maar niks. In plaats daarvan probeer ik spelletjes met ze te doen. Zo kijken we of we nog andere Nederlanders kunnen spotten (hoe dieper in Frankrijk we komen, hoe moeilijker dat wordt, maar natuurlijk nooit écht moeilijk) en doen we spelletjes als ‘Ik zie wat jij niet ziet’. We nemen ook altijd broodjes met gebakken ei mee op weg, dat is echt traditie bij ons.

Geen gejakker, trouwens. Onze oudste is zes dus die houdt het prima vol, maar onze jongste is pas drie. We stoppen lekker vaak om even iets te eten en een frisse neus te halen of even naar een speeltuin langs de snelweg te gaan. Ik vind het nu een prettig idee dat de camping al geregeld is, dan hoef je je daar tenminste geen zorgen meer over te maken.

Gezinscamping

Waar wij onze camping hebben gevonden? Op een site speciaal voor gezinsvakanties in Frankrijk. Op Yelloh! Village vind je heel veel campings met veel faciliteiten: restaurant, winkel, mooie zwembaden, een animatieteam. Je hebt echt geen kind aan de kinderen. Dit jaar zitten we helemaal aan het zuiden, aan de Rivièra bij Fréjus. De camping heet Le Colombier. Onze oudste heeft deze uitgezocht op basis van het zwemparadijs en de speeltuin van 1.000 vierkante meter, haha!

Een filmpje van onze camping in het zuiden van Frankrijk:

Hopelijk helpen onze ervaringen jou een keuze voor een leuke gezinscamping te maken. Ik ben ook wel benieuwd naar waar jullie gaan kamperen met de kinderen? In Frankrijk of in een ander land? Op de camping of in een vakantiehuisje?