Ieder jaar in mei is er het filmfestival in Cannes. Dit is eigenlijk het enige waar ik Cannes van kende, voordat ik een bezoek bracht aan de stad. Een weekendje Cannes klinkt als er even heerlijk tussenuit. Als je vanaf Amsterdam het vliegtuig neemt dan sta je binnen twee uur in Zuid-Frankrijk. Je landt op het vliegveld van Nice en vanaf hier kan je het beste een auto huren.

Voordat ik naar Zuid-Frankrijk kwam had ik een enorm vooroordeel. Fransen willen geen Engels spreken en als je geen Frans kent dan is het verstandig om het land te mijden. Toch voelde ik mezelf aangesproken tot het wilde zuiden en het kustgebied van Cannes. Ik heb alle moed bij elkaar geraapt en ik ben met een boekje ‘Frans voor beginners’ onder mijn arm naar de stad gegaan.

Boulevard de la Croisette

Mijn hotel was gelegen aan het prestigieuze Boulevard de la Croisette. Als je in het hoogseizoen naar Cannes gaat dan is het slimmer om een hotel in de buurt van Boulevard du Midi te zoeken. Cannes heeft een uitstekende busverbinding en de hotels aan de La Croisette zijn onbetaalbaar in het hoogseizoen. Maar dit mocht de pret absoluut niet drukken. Wat een prachtig uitzicht!

Parlez-vous anglais?

Maar vooral de gastvrijheid van de Fransen verbaasde me ontzettend. Ondanks mijn grote vooroordelen sprak bijna negentig procent van de Fransen Engels. Maar hoe laat je een Fransman Engels spreken? Leer simpelweg één zin uit je Frans boekje: Parlez-vous anglais? Vrijwel direct gaan alle Fransen over op het Engels. Spreek je direct Engels? Dan zullen ze Frans blijven spreken. Het is een beetje leren omgaan met elkaar, maar dan heb je wel een fantastische vakantie in het zuiden van Frankrijk.

photo credit

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.