Londen is een stad waar ik regelmatig naartoe ga. We vergeten vaak dat deze metropool op nog geen uur vliegen van ons vandaan ligt. Maar hoe beleef je 24 uur Londen? Ik ga je vandaag mijn geheim vertellen en vertellen wat ik in 24 uur Londen gedaan heb.

Voor 80 euro heb ik een ticket gekocht vanaf Amsterdam Schiphol. Ik heb een hotel geboekt op Londen Gatwick, maar je kunt natuurlijk ook een nachtje doorhalen. Bij aankomst check ik eerst in bij het hotel. Hier laat ik mijn bagage achter in de locker. Om 9 uur Engelse tijd neem ik de Gatwicktrein naar Londen Centrum. Om half 10 stap ik uit op Victoria midden in het centrum van Londen. Hier koop ik direct een metropas voor 1 dag. Nu kan mijn 24 uur Londen echt beginnen.

Vanaf Victoria is het slechts twee metrohaltes tot de Big Ben. Dit mag je natuurlijk niet missen. De metro’s rijden in Londen om de paar minuten. Hier heb ik een leuke foto gemaakt en de Westminster Abbey bezocht. Dit is de plek waar het Koningshuis van Engeland trouwt en begraven wordt. Als je de straat van Westminster Abbey uitloopt dan kom je uit bij Buckingham Palace. Na het bezichtigen van de Big Ben en Westminster Abbey was het kwart over 11. Hier heb ik even gewacht op de wisseling van de wacht.

Binnen een paar uur heb ik direct de belangrijkste highlights van Londen gezien. Nu is het tijd om te gaan shoppen. Vanaf Westminister neem ik de Jubilee line naar Green Park. Vanaf Green Park stap ik over op de Victoria trein naar Oxford Circus. Na een heerlijke dag shoppen sluit ik mijn citytrip in Londen van 24 uur af met een diner in een steakhouse. Daarna vertrek ik naar mijn hotel voor een nachtrust en natuurlijk de vlucht weer naar huis.