Amsterdam is echt passé. Een stedentrip in eigen land gaat tegenwoordig naar Rotterdam. Ook vanuit het buitenland zijn de verhalen over Rotterdam de laatste tijd erg positief. Reden te meer om voor jouw stedentrip in 2017 te kiezen voor de Maasstad!

Zo gaf het Amerikaanse CNN 13 redenen waarom Rotterdam misschien wel de coolste stad van heel Europa is.

En eerder plaatste het magazine Vogue al een artikel met de titel ‘Why Rotterdam is Europe’s Next Capital of Cool’.

Lonely Planet plaatste Rotterdam op nummer 5 van de ‘topsteden ter wereld’. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Het voordeel van de tweede

Wat is het dat Rotterdam dan zo ontzettend cool en attractief maakt? Dat is natuurlijk een mix aan dingen. Maar wij denken dat één ding heel belangrijk is. Rotterdam is een typische tweede stad, zoals zo veel landen en gebieden een tweede stad hebben.

Tweede steden worden door hordes toeristen vaak genegeerd en dat is een grote fout. Terwijl Amsterdam gebukt gaat onder toerismeterreur, bestaan deze tweede steden vooral voor zichzelf en hun bewoners. Creativiteit en zelfverzekerdheid worden aangeslingerd. De ambitie straalt er vaak vanaf.

Bovenstaande geldt zeker voor Rotterdam, de grootste havenstad van Europa en thuishaven van vele musea en hippe bars.

Hieronder geven we je vier redenen waarom ook jij in 2017 een stedentrip naar Rotterdam in je agenda moet zetten.

waarom rotterdam zo cool is

1. De moderne architectuur

Al aan het begin van de Tweede Wereldoorlog lag Rotterdam in puin. Maar dat deed de Rotterdammers niet uit het veld slaan. Ze herbouwden hun stad en deden dat met meer enthousiasme en ambitie dan ooit tevoren. In het centrum kreeg moderne architectuur een kans, zodat Rotterdam zich zelfs tot een stad met een echte skyline kon ontwikkelen. Met dank aan onze oosterburen.

2. Straatmarkten

Rotterdam is ook de stad van de straatmarkten, waar je vele internationale kraampjes tegenkomt. Je vindt er Turkse delicatessen naast Hollandse poffertjes en Spaanse vis en Tapas naast Oosterse specialiteiten. De markt op de Blaak mag je zeker niet missen!

3. 24 uur per dag

Rotterdam is in veel opzichten te vergelijken met New York. Ook Rotterdam slaapt nooit. Boek een appartement in een van de vele hotels of flats met uitzicht op de Maas en kijk ’s avonds laat naar al die mensen, auto’s en schepen. Overal zijn lichtjes, overal gebeurt wat. En het nachtleven is fantastisch. Ontdek het in de hippe BAR. Als een bruine kroeg meer je ding is, ga je naar De Witte Aap.

4. Eten!

Rotterdam is ook dé stad voor lekkerbekken. Of je nu een foodie bent of van patat houdt, hier vindt je alles van de hoogste kwaliteit. Vergeet de ‘tourist menus’. Je kunt overal lekker eten, maar je kunt je eten ook overal bestellen en laten bezorgen. Een stedentrip naar Rotterdam is dan ook niet compleet zonder een bezoek aan een paar leuke en lekkere eettentjes!

Meer redenen voor je stedentrip naar Rotterdam

Rotterdam doe je natuurlijk geen recht met maar vier redenen om de stad te bezoeken. Daarom vind je hier meer tips voor een stedentrip naar Rotterdam.

Foto skyline Rotterdam: Pixabay