Dat er in Oost-Europa goede festivals worden gehouden, is al lang geen geheim meer. Maar sommige muziekevenementen zijn zelfs door het doorgewinterde feestpubliek uit de lage landen nog niet ontdekt. Zo ook Electric Castle, dat dit jaar voor de 5e keer plaatsvindt op het Transsylvanische landgoed van het Bánffy kasteel, in de buurt van Cluj-Napoca in Roemenië. Het vierdaagse festival vindt in 2017 plaats van 13 tot 16 juli en biedt een unieke beleving vol muziek, visual effects en alternatieve kunst op een betoverende locatie.

electric-castle-festival-2

Sinds de start in 2013 vormt het historische Bánffy kasteel in Transsylvanië het decor van Electric Castle – een festival dat niet alleen bekendstaat om haar bijzondere locatie, maar ook om de verscheidenheid aan genres. Van rock, indie en hiphop tot reggae en voor een groot deel elektronische muziek; Electric Castle biedt voor ieder wat wils. Dit blijkt ook uit de slogan “We are the People”, waarmee een breed publiek wordt bereikt, dat steeds internationaler wordt. Het festival heeft meerdere European Festival Awards nominaties voor ‘Best Medium Sized Festival’ op haar naam staan.

electric-castle-festival-3

Al in het eerste jaar trok het festival meer dan 30.000 bezoekers, maar in 2016 bleek nog minder dan één procent van de bezoekers Nederlandstalig. Wie dus op zoek is naar een authentieke festivalervaring, is in Cluj-Napoca aan het juiste adres. In vier dagen tijd maken honderden artiesten hun opwachting op acht verschillende stages. Onder de eerste aangekondigde namen zijn deadmau5, alt-J, Moderat, Trentemøller, Nero, Duke Dumont, Troyboi, House of Pain, Architects, Dixon, Gus Gus, Claptone, Noisia ‘Outer Edges’, Beardyman, S.P.Y. en Zion Train. De line-up tot nu toe is te vinden op www.electriccastle.ro/line-up.

Aftermovie Electric Castle 2016

Tickets, reis & verblijf

Vierdaagse tickets voor Electric Castle 2017 kosten slechts € 90,- en zijn te verkrijgen via www.electriccastle.ro. Overnachten kan op de festivalcamping met eigen tentje of glamping upgrades. Wie liever in een hotel of appartement verblijft, kan terecht in het nabijgelegen stadje Cluj-Napoca dat rijk is aan restaurants, barretjes en architectonische highlights. In samenwerking met reispartner Festival.Travel biedt Electric Castle verschillende reisopties aan vanuit Nederland en België.

electric-castle-festival-4

Bron: persbericht Festival.Travel