Het is heel moeilijk om te bedenken wat je meeneemt, wanneer je een nieuw land gaat ontdekken. Vooral als je nog niet vaak hebt gereisd. Maar houd rekening met een paar simpele basisregels en er kan niet veel misgaan. Ik heb zelf een lijst met items die ik niet zou kunnen missen gemaakt, als ik in het buitenland op vakantie ben. Of dat nu om zonnen in een strandresort in Tunesië gaat of een wandelvakantie buiten de gebaande paden op het platteland van Azië. Ik hoop dat de onderstaande tips nuttig voor je zijn!

Fatsoenlijk schoeisel
Als Sex and the City ons iets geleerd heeft, is het wel dat een vrouw een fatsoenlijk paar schoenen nodig heeft – sorry, meerdere paren schoenen. Echter, schoenen zijn de dikste kledingstukken in een koffer, zodat enige terughoudendheid, hoe pijnlijk ook, zeker nodig is op dit gebied. Laat de hakken thuis. Voor avondjes uit kun je in plaats daarvan beter investeren in een mooi, chic paar sandalen of slippers, want geloof me, dat is wat bijna iedereen in het buitenland doet. Het laatste wat je wilt is in de hitte op stoffige, kronkelige paden lopen na een avondje uit op weg naar huis lopen.

Insectenafweermiddel
Eerlijk gezegd, ze pakken je overal. Ik was nooit – of alleen maar heel zelden – in het buitenland gebeten tot Rome, en ik weet tot op de dag van vandaag nog steeds niet waarom dat is veranderd. Ik word steeds beter in het beschermen van mezelf tegen muggen tijdens mijn verblijf in Italië. Na mijn 2 weken durende vakantie zaten mijn benen letterlijk onder de beten, ondanks mijn wanhopige pogingen om de gezwollen rode markeringen met crèmes uit de lokale apotheek te bestrijden. Nu dring ik er bij iedereen op aan om te nemen wat je kunt om te voorkomen dat gebeten. Ik neem een klamboe, spray, pols- en enkelbanden. Sommigen noemen dat dramatisch, ik noem het voorbereid.

Een klein tasje voor waardevolle spullen
Welk land je bezoekt, of het nu een stad in het Verenigd Koninkrijk of een landelijk dorp in het buitenland is, je moet waakzaam zijn tegen diefstal. Diefstal komt overal voor, maar het kan extra vervelend zijn als het gebeurt in het buitenland en je bent een beetje hulpeloos of kwetsbaar. Soms moet je een rugzak dragen, en dat is niet te vermijden, maar ik zou je willen verzoeken om in een klein tasje investeren voor waardevolle spullen – je geld, paspoort, telefoon en camera. Een tasje dat je op je lichaam of aan de voorzijde kunt dragen, maar niet zo’n opzichtig heuptasje, hè?

Een poncho
Ik weet het, ze zijn niet cool, maar ze zijn een verstandige, praktische beslissing. Uiteraard afhankelijk van waar je heengaat verschilt de kans op regen, maar vaak weer is onvoorspelbaar (zie Global Warming-crisis), en dus een poncho is een geweldig back-upplan. Ik heb de regenseizoenen in Florida, Mexico en delen van Azië ervaren en als je geen zin hebt in natte kleren voor uren, of, zoals ik, je niet wilt dat je haar verpest wordt voor de rest van de dag, een poncho is het antwoord! Ze zijn licht in je koffer en übergoedkoop in het Verenigd Koninkrijk – bespaar jezelf de $20 je zou uitgeven aan een poncho in Disney World en ga voorbereid!

Een goed haarverzorgingsproduct
Als je geluk hebt met haar dat perfect valt en je ziet er goed uit, maakt niet uit wat je ermee doet of wat de luchtvochtigheid is. Ik ben blij voor je. En waanzinnig jaloers. Mijn haar is fijn en vaak pluizig, en in het bijzonder moeilijk om in het buitenland te controleren. Als ik weg ben, vermijd ik stijltangen om twee redenen. Ten eerste, wie heeft de tijd als je zo veel dingen moet doen als je weg bent? Ten tweede kan frequente blootstelling aan de zon toch al beschadigd haar verdere schade toebrengen. Mijn advies is om je haar te kneden wanneer het vochtig is en te gaan van een rommelige look.

Bedankt voor het lezen, dames, ik hoop echt dat mijn tips bruikbaar zijn. Op dit moment ben ik op weg naar de laatste inkopen voor mijn reis naar Cambodja!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.