Registreren

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Amerika is een continent met veel kanten. Het is uit het oog van de toerist het beste in te delen als: de Westkust, Oostkust, Zuid-Amerika en Noord-Amerika. Wanneer je gaat rondreizen door Amerika, moeten er keuzes gemaakt worden. Waar ga ik heen?

De westkust

De westkust beslaat voor het grootste gedeelte de USA (Noord-Amerika). Vaak word bij de westkust nog Alaska en een gedeelte van Canada gerekend. De westkust van Amerika beschikt over prachtige nationale parken en de meest bekende wereldsteden. Californië is een van de meest bezochte plekken aan de westkust, maar ook Los Angeles en Las Vegas zijn topbestemmingen. De westkust is voor zowel feestgangers en natuurliefhebbers  de juiste bestemming!

De oostkust

De oostkust van Amerika staat het meest bekend om de wereldstad New York. Ook is er aan de oostkust de prachtige ‘sunshine state’ Florida te vinden, dit is de bestemming voor zowel natuurliefhebbers als feestgangers. Niet te missen aan de oostkust zijn het Acadio National Park, Florida, New York en New Jersey. Zowel de westkust als de oostkust is het beste te ontdekken met een autorondreis.

Zuid-Amerika

Zuid-Amerika bestaat voornamelijk uit landen die een stuk armer zijn dat de landen in het noorden. Mensen die hier heen gaan zijn op zoek naar prachtige natuur, vriendelijke mensen en nieuwe culturen. De tropische regenwouden van Argentinië of Patagonië in Chili, met zijn prachtige bergen, gletsjers en fjorden, zijn de echte natuurhoogtepunten in Zuid-Amerika. Voor wandel- en fietsliefhebbers is er Suriname en voor de mensen die van bergen houden is er Bolivia.

Noord-Amerika

Noord-Amerika is uit toeristisch oogpunt vaak Canada en het noorden van de verenigde staten. Een van de meest bezochte bezienswaardigheden in dit gebied is de Nicaragua Falls. Canada zelf is een land met prachtige natuur en vriendelijke mensen. Het land is eigenlijk één groot natuurhoogtepunt, geschikt voor mensen die van avontuur houden, maar ook voor de mensen die op zoek zijn naar rust.

photo credit

Over de auteur

Op VakantieBlogger.nl kan iedereen zijn of haar vakantieblogs plaatsen! Deel je reiservaringen en doe inspiratie op voor je volgende vakantie. Van reizigers, voor reizigers.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

*