Registreren

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

San Francisco wordt vaak gezien als de stad van de hippies. Door het verleden van hippies is het leven in de stad vrij ontspannen. Als één van de weinige grote steden in Amerika kan je hier op je gemak gaan fietsen.

Na mijn aankomst in de grote stad in het westen van Californië werd ik vriendelijk begroet door een stel Amerikanen. Het weer was prachtig voor een late septembermaand. De lucht was strakblauw en de tempratuur liep op tot 21 graden. Ik werd direct door een paar vriendelijke Amerikanen uitgedaagd om te gaan fietsen door San Francisco. Als doorgewinterde Nederlander hoorde dit bij mijn “roots” en zo kon ik San Francisco het beste leren kennen. Ik besloot de volgende ochtend met ze af te spreken voor een fietstocht door San Francisco.

Bij aankomst in het kustgebied van Pier 39 zie ik Alcatraz in de verte liggen. De Amerikanen beloven mij dat we hier vlak langs gaan komen. We gaan namelijk The Golden Gate Bridge beklimmen. Dit is iets dat je absoluut niet mag missen. Vol goede moed fiets ik samen met de Amerikanen langs de kustlijn van San Francisco. Het uitzicht op The Golden Gate Bridge is adembenemend mooi vanaf hier. Ik besluit een foto te maken, die ik later prominent aan de muur zal hangen.

Na twintig minuten fietsen komen we dichterbij The Golden Gate Bridge. Vanaf dit punt kwam ik tot de ontdekking dat ik iets vergeten was. The Golden gate Bridge ligt op 227 meter hoogte. Dit stuk moet vanaf het strand worden beklommen met de fiets. Op een gegeven moment heb ik het opgegeven en ben ik lopend omhoog gegaan. The Golden Gate Bridge is adembenemend mooi, maar enorm steil. Het uitzicht vanaf de brug is fenomenaal! Nog een groot pluspunt is naar beneden fietsen. Met hoge snelheden fiets je weer 227 meter naar beneden. Mocht je ooit de kans hebben om San Francisco te bezoeken? Huur een fiets en geniet van het uitzicht.

Over de auteur

Op VakantieBlogger.nl kan iedereen zijn of haar vakantieblogs plaatsen! Deel je reiservaringen en doe inspiratie op voor je volgende vakantie. Van reizigers, voor reizigers.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

*